«ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ»

Ανακοίνωση – απάντηση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλη

Αυτοί που κατατρύχονται από το «σύμπλεγμα του μεγαλείου» χρειάζονται φερέφωνα και εξαπτέρυγα, για να εκφράσουν τις απόψεις τους, καθότι οι ίδιοι απαξιώνουν την επικοινωνία με τους κοινούς θνητούς.

Τα προβλήματα, όμως, αρχίζουν να αναφύονται, όταν τα εξαπτέρυγα λόγω υπερμέτρου ζήλου χάνουν το μέτρο της δοξολογίας των κυρίων τους και κατ’ ουσίαν τους εκθέτουν, αντί να τους επαινούν.

Έτσι, τα εν Τυρνάβω εξαπτέρυγα εξέθεσαν τον «μεγαλειότατο της μειοψηφίας», καθώς προσπάθησαν να τον δοξάσουν επικαλούμενα τον πλούτο του, που αφειδώς ρέει προς την τοπική Εκκλησία.

Μέγα ολίσθημα. Τα καημένα τα εξαπτέρυγα δεν ξέρουν ότι η βαθύτερη σχέση του ορθοδόξου με την Εκκλησία του δεν χτίζεται πάνω στον πλούτο και στο χρήμα. Δεν ξέρουν ότι η σχέση του ορθοδόξου με την Εκκλησία του στηρίζεται στην ανυπόκριτη πίστη, στην εκζήτηση του Θεού και στην ομολογία του Κυρίου.

Βέβαια, μολονότι  τα εξαπτέρυγα ατύχησαν με τη δοξαστική τους παρέμβαση, προκαλώντας τον γέλωτα και τη θυμηδία για την απλωχεριά του «μεγαλειότατου της μειοψηφίας», αναμένουν σε δύο περίπου μήνες και το δικό τους αντίδωρο (συγγνώμη αντιδημαρχία ήθελα να πω), ώστε να ικανοποιήσουν και τη δική τους φαιδρή φιλαυτία.

Πριν, όμως, γίνουν όλα αυτά, συμβουλεύουμε τα εξαπτέρυγα να πληρώσουν πρώτα τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους των Παιδικών Σταθμών του Δήμου και ύστερα να επιδοθούν στο άθλημα της δοξολογίας του «μεγαλειοτάτου», ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, παίρνει αδιαλείπτως το δικό του μηνιάτικο.

Οι συμβασιούχοι των Παιδικών Σταθμών και οι οικογένειές τους πέρασαν φέτος φτωχά Χριστούγεννα. Ελπίζουμε να μην υποστούν το ίδιο μαρτύριο και την Πρωτοχρονιά, επειδή τα εξαπτέρυγα είναι απασχολημένα με τις δοξολογίες.

Τέλος επειδή βλέπουμε τα εξαπτέρυγα συχνά – πυκνά στην Εκκλησία, διατελούντα σε πλήρη αντίθεση με τον δοξαζόμενο «μεγαλειότατο», τα καλούμε να σκεφθούν την ουσία και το μήνυμα των επόμενων εκκλησιαστικών λόγων: «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού». Ίσως προβληματισθούν και κατανοήσουν το ατόπημά τους, ώστε την επόμενη φορά να καταστούν περισσότερο αποδοτικά για τον «μεγαλειότατο της μειοψηφίας».

Στέλιος Γ. Ροντούλης

Υστερόγραφο: Έχω μάθει στα λόγια και στα γραπτά μου να βάζω τη δική μου υπογραφή. Η ζωή με έχει διδάξει ότι τα εξαπτέρυγα θέλουν πάντα ανταλλάγματα και γι αυτό αποφεύγω τα περιττά βάρη. Προφανώς «ο μεγαλειότατος της μειοψηφίας» έχει διαφορετική άποψη. Γι αυτό του εύχομαι καλά ξεμπερδέματα κατά τον Φεβρουάριο του 2017.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ