ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ

 

Απάντηση του Συνασπισμού Εκπαιδευτικών α/βαθμιας στη ΔΑΚΕ

Η ΔΑΚΕ, τη συνδικαλιστική μας σοβαρότητα και τον πολιτικό μας πολιτισμό φαίνεται τον εκλαμβάνει ως αδυναμία μας, αλλά κάνουν μεγάλο λάθος.

Βλέπουμε με διαφορετικό μάτι το συνδικαλισμό, έχουμε άλλη φιλοσοφία και θεωρούμε λάθος με το παραμικρό να απασχολούμε τα ΜΜΕ. Η ΔΑΚΕ δεν κάνει συνδικαλισμό, κάνει κουτσομπολιό, πάει να επιβεβαιώσει αυτά που λέει ο θυμόσοφος λαός μας για τους δάσκαλους(Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι).

Φαγώθηκε με τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ, αφήνοντας υπονοούμενα για τους συριζαίους.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πως συγκροτούνταν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αν μας ξαναπροκαλέσουν θα γράψουμε και ονοματεπώνυμα. Πότε ξαναέγινε τα ψηφοδέλτια παρατάξεων κύρια της ΔΑΚΕ να είναι γεμάτα με αποσπασμένους στα γραφεία, πλην ΣΥΝΕΚ. Δεν πιστεύουμε στο κομματικό κράτος και το αποδεικνύει κάθε μέρα η κυβέρνηση. Δεν εκμεταλλευόμαστε τα προβλήματα των συναδέλφων, το θεωρούμε παλαιοκομματικό. Ενώ σε άλλες ξεπερασμένες εποχές έπρεπε να είχες την έγκριση του γαλάζιου και όχι μόνο βουλευτή.

Πανηγυρίζει η ΔΑΚΕ πως στις εκλογές την ψήφισαν το 35% των συναδέλφων. Τα αριστερά ψηφοδέλτια έχουν πάνω από 50% κύριοι της ΔΑΚΕ. Οι αριστεροί δεν κρύβονται και δεν κρύβουν τις διαφορές τους. Αυτή είναι η ποιότητα των αριστερών, δεν βολεύονται εύκολα.

Σε σας είναι μαζεμένοι από κάθε καρυδιάς καρύδι, δεξιοί, ακροδεξιοί, νεοδημοκράτες, νεοφιλελεύθεροι, βασιλόφρονες ακόμη και χρυσαυγίτες. αυτοί είστε και μη κουνάτε το δαχτυλάκι σας στους εκπαιδευτικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε το ίδιο κύριοι της ΔΑΚΕ, δεν έχουμε τις ίδιες θέσεις και φιλοσοφία για το ρολό του συνδικαλιστικού κινήματος, το θράσος σας και η υποκρισία από μέρος σας περισσεύει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ