ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΙΣ 2 ΓΕΝΑΡΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ανακοίνωση του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας

Η 2 Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί να είναι μέρα ανάπαυσης για τους εμποροϋπάλληλους λόγω του γεγονότος ότι η τελευταία Κυριακή του χρόνου είναι εργάσιμη. Ειδικά σήμερα που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε από τις 15 Δεκεμβρίου συνεχόμενα 10ωρα-12ωρα,

χωρίς ρεπό, να εργαζόμαστε από τα χαράματα ως αργά το βράδυ, όλες τις μέρες της εβδομάδας, ακόμα και τις Κυριακές, να βρισκόμαστε επί ποδός και κάτω από αδιάκοπη εντατικοποίηση στις διάφορες εμπορικές φιέστες όπως στις Λεύκες Νύχτες, Βlack Friday κ.ο.κ.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, καλεί τους συναδέλφους  να έρθουν σε επαφή με το σωματείο, να ενημερώσουν για τις επιχειρήσεις που 2 Γενάρη θα είναι ανοικτές, να ενημερώσουν για τους εργοδότες που δεν έχουν καταβάλει ως σήμερα το δώρο Χριστουγέννων, που σμπαραλιάζουν εργατικά δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις.

Με αφορμή την απαίτηση των πολυεθνικών και μεγαλεμπόρων να ανοίξουν τα καταστήματα στις 2 Γενάρη, την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συναντήθηκε με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Ηλιόπουλο Νάσο, ο  οποίος  δήλωσε τη συμπάθειά του, αλλά δήλωσε αναρμόδιος να παρέμβει. Αρμοδιότητά του είναι να εφαρμόζει το νόμο και με βάση αυτό, το κεκτημένο δικαίωμα των εμποροϋπαλλήλων από το 1966 για αργία στις 2 Ιανουαρίου, έχει καταργηθεί με απόφαση του υπουργείου Εργασίας Ν. 4177/2013.

Με αυτή του τη στάση υπερασπίζεται όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει οι εργοδότες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία εξαθλιώνει τον εμποροϋπάλληλο με μειώσεις μισθών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, περαιτέρω εντατικοποίηση, απλήρωτες ώρες και κομμένα ρεπό. Υπερασπίζεται επίσης τις εμπορικές αλυσίδες που έχουν ήδη ανακοινώσει πως 2 Γενάρη τα καταστήματά τους θα είναι ανοικτά.

Δεν θα το δεχτούμε, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Η οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, εκεί που η εκμετάλλευση του καθενός μας παίρνει σάρκα και οστά είναι το δικό μας όπλο απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Αυτός είναι ο φόβος τους για αυτό παίρνουν μέτρα έτσι ώστε να αποτρέψουν κάθε επαφή των εργαζόμενων με το κλαδικό τους σωματείο, συζητούν για παραπέρα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στη συζήτηση μέσα στα καταστήματα.

Να σπάσουμε το φόβο μέσα στους χώρους δουλειάς!

Συλλογικά να απαντήσουμε στην τρομοκρατία και στις απειλές!

Αγωνιστικά να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ