ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με τον ερχομό του 2017, στέλνει ταξικό χαιρετισμό στην εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους μετανάστες και ευχές για υγεία, ειρήνη και νέους αγώνες.   

Τις τελευταίες ημέρες του 2016 τα επιτελεία της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ, προετοιμάζουν το επόμενο χτύπημα στα εργασιακά, μισθολογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης, για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που ζητούν όλο και φθηνότερη εργατική δύναμη, άρα εργαζόμενους με άθλιους μισθούς, χωρίς ΣΣΕ και εργασιακά δικαιώματα, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, που θα φορτωθούν νέα φορολογικά βάρη και τις νέες αντιασφαλιστικές αλλαγές που ψήφισε η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδείχτηκε, όπως είχαμε προειδοποιήσει, ακόμα καλύτερος νεκροθάφτης των εργατικών και λαικών δικαιωμάτων, άξιος υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου και γι’ αυτό μαλώνουν με τη Ν.Δ και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο.

Η βαρβαρότητα συνεχίζεται με νέες εντάσεις, νέες εστίες πολέμου και κίνδυνο για άμεση εμπλοκή της χώρας μας, για να μοιράζουν οι ιμπεριαλιστές τη λεία τους, σπέρνοντας το θάνατο, τις καταστροφές και καραβάνια προσφύγων-μεταναστών.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία σήμερα δε πρέπει να συμβιβασθούν με την ανεργία, με την 5μηνη κακοπληρωμένη απασχόληση, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Πρέπει οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και στους χώρους δουλειάς, να διεκδικήσουμε ζωή με αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, επιστροφή όλων όσων μας έκλεψαν από μισθούς και συντάξεις εργοδοσία και κυβερνήσεις στα χρόνια της κρίσης, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική, για όλους κοινωνική ασφάλιση, δημόσια δωρεάν παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό, δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους.

Γύρω μας υπάρχει τεράστιος πλούτος, ο οποίος παράγεται από τους εργάτες και όχι από τους καπιταλιστές. Σήμερα υπάρχουν όλα τα αναγκαία μέσα, για να προχωρήσει η κοινωνία σε ένα ανώτερο επίπεδο ευημερίας και όχι να φυτοζωούμε στα όρια της ανέχειας, να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε, οι εκμεταλλευτές μας.

Δεν υπάρχουν περιθώρια και χρόνος για νέες αυταπάτες. Η εμπειρία που αποκτά η εργατική τάξη καθημερινά, επιβεβαιώνει τη γραμμή σύγκρουσης που προτείνει το ΠΑΜΕ, την ανάγκη της οργάνωσης των εργαζόμενων στα σωματεία τους ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας. Τη χρονιά που πέρασε για μια ακόμα φορά, ανεξάρτητα από παραλήψεις και αδυναμίες, η ταξική πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΝΛ, συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με τη σωστή έγκαιρη ενημέρωση των εργαζόμενων, με πρωτοβουλίες οργάνωσης της δράσης και της αντίστασης τους, με μαζικά συλλαλητήρια, με αγώνες στους χώρους δουλειάς απέναντι στην εργοδοσία που ξεσάλωσε αυτήν την περίοδο. Η άσχημη κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα με ευθύνη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και σε άλλες οργανώσεις, αποδείχτηκε μεγάλο εμπόδιο για τους εργαζόμενους και τον αγώνα μας, μεγάλο όπλο για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Η εργατική τάξη, η νεολαία, οι μικρομεσαίου αγρότες και ΕΒΕ, έχουν τη δύναμη και μπορούν να βάλουν την σφραγίδα τους στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, να στρίψουν το τιμόνι σε φιλολαϊκή ρότα.

Μπορούν με οργάνωση στα συνδικάτα τους σε κάθε τόπο δουλειάς, να απαντήσουν με ταξική ενότητα στο κεφάλαιο και στην άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει.

Μπορούν ενισχύοντας την ταξική γραμμή του ΠΑΜΕ μέσα στα συνδικάτα, να αποδυναμώσουν το αίσχος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που με την στάση του προδίδει τους εργαζόμενους και δυσφημίζει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Μπορούν να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στα αστικά κόμματα και σε όλους όσους πουλάνε το παραμύθι ότι μέσω της ανάπτυξης που αυξάνει τα κέρδη του κεφαλαίου θα δουν άσπρη ημέρα οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός.

Μπορούν με το δυνάμωμα της κοινής δράσης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τη φτωχή αγροτιά. Να δώσουν ακόμα πιο αποφασιστική και οργανωμένη απάντηση στο μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντα του.

Σε όλους όσους μιλούν για τον δήθεν μονόδρομο της Ε.Ε, για υγιείς επιχειρηματίες, για εξασφάλιση ανταγωνιστικού περιβάλλοντος για το κεφάλαιο και ταυτόχρονα υπόσχονται και καλύτερες ημέρες για τους εργαζόμενους. Υπόσχονται ότι θα έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη.

Στους εγκληματίες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου που σπέρνουν στην εργατική τάξη τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και με την συγκρότηση ταγμάτων όπως των προγόνων τους ταγματασφαλιτών στην κατοχή αποτελούν έναν από τους βασικούς μηχανισμούς επιβολής του κεφαλαίου.

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, καλεί την εργατική τάξη της περιοχής, να παλέψουμε με ένα στόχο για ένα μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα! Συνδικάτα μαζικά, δημοκρατικά, αγωνιστικά, στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών και τους κράτους.

Η κλιμάκωση της επίθεσης στη ζωή μας και στα δικαιώματα μας πρέπει να απαντηθεί με κλιμάκωση της δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο.

Από κοινού εργάτες, νεολαία, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες μπορούμε όχι μόνο να βάλουμε εμπόδια στους νέους σχεδιασμούς αλλά να αποσπάσουμε νίκες, να σημάνουμε την αντεπίθεση μας για τη ζωή που μας αξίζει.

Να μην παραπλανηθούμε από τη νέα ένταση των εκβιασμών, τα ψεύτικα διλήμματα και τις αντιπαραθέσεις που είναι ξένες προς τα συμφέροντα μας, να αντέξουμε στην εργοδοτική τρομοκρατία, στις απειλές, στο βρώμικο ρόλο του νέου και παλιού εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπηρετεί τα αφεντικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ