ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Μ ε την παρουσία πολλών φοιτητών , γονέων ,εκπαιδευτικών και πολιτών, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Περιβαντολογικός Σύλλογος  Σπαρμού  (ΧΟΠΣ ΣΠΑΡΜΟΥ )  “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ” διοργάνωσαν   στην Ελασσόνα τιμητική εκδήλωση για τους νέους φοιτητές 2016-2017.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα “Βασ. Φαρμάκης”, τιμώμενα πρόσωπα ήταν  οι νεοεισελθόντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, τη φετινή χρονιά 2016-17 ( 86 νέοι φοιτητές) , στους οποίους και δόθηκε  ειδικός τιμητικός έπαινος , ενώ κληρώθηκε  στους παρόντες νέους φοιτητές ένας φορητός Η/Υ, αλλά  και βιβλία . Ο τυχερός φοιτητής που κέρδισε τον φορητό Η/Υ ήταν ο Γεωργούλας Αθανάσιος ενώ βιβλία πήραν οι περισσότεροι φοιτητές .

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας ο διευθυντής του Λυκείου Δομένικου κ. Αδάμος Γκουγκουλιάνος και εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσόνας κ. Ευάγγ. Αρσένης , ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ηλιάνα Φουρκιώτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το μεγάλο θέμα  της Κλιματικής Αλλαγής  στον Πλανήτη  και οι δράσεις της Greenpeace  , ενώ ακολούθησαν ομιλίες.

Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης είχε ο καθηγητής μουσική Νίκος Παπαθανασίου και  ο φοιτητής Κίμων Παπαδόπουλος .

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ είχε  τη στήριξη  και συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Εμπορικού  Συλλόγου   Ελασσόνας -Επιμελητήριο Λάρισας,  του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων του Δήμου Ελασσόνας, της  Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Eθισμού στο Διαδίκτυο και της Ακαδημίας Ψηφιακού Πολίτη.

Η στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν στο πλαίσιο του έργου Rural DEAR Agenda-Πρόγραμμα Europe Aid της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην υλοποίηση του οποίου  τόσο το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” όσο και ο ΧΟΠΣ Σπαρμού συμμετέχουν , σε συνεργασία με άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ