ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Λάρισας

Τη νέα χρονιά ξεκινάει το σχολείο για τα προσφυγόπουλα. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, το λαό  του Δήμου Λάρισας  να υποδεχτούν και στα σχολεία τα  προσφυγόπουλα συνεχίζοντας την αλληλεγγύη που έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα .

Η παραμονή χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας δεν είναι επιλογή τους. Κανείς δεν επέλεξε να γίνει πρόσφυγας, να ξεριζωθεί από τη χώρα του, το έκανε, γιατί η χώρα του βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της οφείλει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να πληρούνται οι στοιχειώδεις όροι για την εκπαίδευση αυτών των παιδιών με οργανωμένες τάξεις υποδοχής. Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και να διασφαλισθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό μετά από κατάλληλη επιμόρφωση.  Επίσης ο χώρος υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων να λειτουργεί αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους και των αρμόδιων υπουργείων.

Οι εκπαιδευτικοί δείξαμε το προηγούμενο διάστημα την αλληλεγγύη μας με διάφορες δράσεις. Πολύ περισσότερο τώρα ως λειτουργοί της εκπαίδευσης έχουμε χρέος να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα και να συνδράμουμε στην εκπαίδευση τους.

Τα πολλά υπαρκτά προβλήματα στα σχολεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ανοίξουν την παραμικρή χαραμάδα σε ρατσιστικές αντιλήψεις και ξενοφοβικές απόψεις.

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία!

 

 

.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ