ΑΓΡΟΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητούν να προκαλέσει εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό απέστειλαν σήμερα εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, ομάδων παραγωγών συνεταιρισμών και επιτροπών αγώνα από σιάφορες περιοχές της Ελλάδας, κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο τον αγώνα τους.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

“Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση.

κ. Πρόεδρε,

η απόφαση μας να απευθυνθούμε στο Προεδρείο της Βουλής και προσωπικά σε εσάς, ώστε να προσκαλέσετε στην ολομέλεια της Βουλής προ ημερησία συζήτηση για το μεγάλο θέμα που αφορά το „μέλλον“ της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών είναι επιβεβλημένη.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγή, όσον αφορά την εθνική οικονομία και δυστυχώς έχουμε αυξήσει τις εισαγωγές και μειώσαμε τις εξαγωγές.

Δεδομένου ότι έχουμε 6 εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα από παραγωγούς που δεν επέλεξαν  την παραγωγή αλλά την ενίσχυση, θα πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική ώστε ως χώρα να είμαστε παραγωγική και αυτάρκης.

Το κόστος παραγωγής-ενέργεια είναι δυσβάσταχτο και αντιπαραγωγικό στην χώρα μας, για να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό κριτήριο ως προς την διαμόρφωση των τιμών.

Η ζωική και η φυτική παραγωγή είναι οι δύο σταθεροί πυλώνες ανάπτυξης και ως εκ τούτου θα πρέπει να προστατευθούν διότι πάνω σ΄αυτές βασίζεται η διαμόρφωση της οικονομικής ευημερίας μιας χώρας και άρα επιθυμούμε την παραγωγή πλούτου και το δίκαιο της φορολογίας.

Η θεματολογία της συζήτησεως θα πρέπει να εμπεριέχει τις μεταξύ των άλλων και τις εξής ενότητες:

Ασφαλιστικό

Φορολογικό

Κόστος Παραγωγής- Ενέργεια

Ενδιάμεση Αναθεώρηση ΚΑΠ 2017

ΕΛΓΑ (αναθεώρηση κανονισμού)

Αδιάθετες παραγωγές λόγω εμπάργκου.

Κοινοποίηση:

-Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

-Κόμματα,

-Προέδρους Κομμάτων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ