ΜΕ ΤΟΝ ΑΘ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

Το δήμαρχο Κιλελέρ Αθανάσιο Νασιακόπουλο επισκέφθηκαν και συζήτησαν μαζί του μια σειρά θεμάτων του κλάδου τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) Γ. Βασιλόπουλος, ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΠΟΣΤ Γ. Καλοπίτας και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταχυδρομικών Θεσσαλίας Γ. Μπλιάτσιος.

Οι εκπρόσωποι γνωστοποίησαν στο Δήμαρχο και στους αντιδημάρχους, Α. Ρεντζιά και Α. Χατζούλη που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν συγκεκριμένες πράξεις και παραλήψεις τις Πολιτείας που υπονομεύουν το Ταχυδρομείο και το οδηγούν στην απαξίωση και τη διάλυση. Δήλωσαν ότι τα ΕΛΤΑ είναι ο αρχαιότερος οργανισμός στην Ελλάδα με τεράστια και διαχρονική προσφορά στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, ότι διαθέτουν το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο που καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών όπου κι αν κατοικούν.

Δήλωσαν επίσης ότι τα ΕΛΤΑ είναι ο πάροχος καθολικών υπηρεσιών έως το 2028 σύμφωνα με το νόμο 4053/2012. Κι ενώ τα ΕΛΤΑ εκπληρώνουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του με τεράστιο κόστος λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας της χώρας, η πολιτεία από την πλευρά της εγείρει διάφορα προσχήματα για να μην ικανοποιήσει την αποζημίωση προς τα ΕΛΤΑ που προβλέπεται βάση του νόμου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ αναφέρθηκε ειδικότερα στο Δήμο Κιλελέρ (αριθμεί 53 χωριά) οι κάτοικοι του οποίου ταχυδρομικά εξυπηρετούνται από ένα ταχυδρομικό γραφείο στην έδρα του Δήμου, δύο πρακτορείο και τέσσερις αγροτικούς ταχυδρομικούς διανομείς με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεση επαφή των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ με τους δημότες.

Ο δήμαρχος έδειξε μεγάλη κατανόηση για τα προβλήματα που του εξέθεσαν και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, έτσι ώστε ο οργανισμός να επανέλθει σε τροχεία βιωσιμότητας και το ταχυδρομείο να συνεχίσει να προσφέρει και στο μέλλον καθημερινά τις υπηρεσίες του στους πολίτες.

Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ ευχαρίστησε το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για τη φιλοξενία και την κατανόηση που έδειξαν για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν έντονα το χώρο την εποχή που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο για το Ταχυδρομείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ