«ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΟΔΙ» ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΑΕΛ!!

Με τους νεοαποκτηθέντες Μασαλέσα και Ικάουνιεκς στη σύνθεσή της υποδέχτηκε σε έναν αγώνα-μονόδρομο η ΑΕΛ τη Βέροια, την οποία και υπέταξε με σκορ 2-1, «σπάζοντας το ρόδι» για το 2017 με ολική ανατροπή και παίζοντας από το 58’ με παίκτη λιγότερο!

«Μεταλλαγμένοι» προς το καλύτερο οι παίκτες της ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος χάρισαν στον προπονητή τους το πρώτο 3ποντο στο εξ αναβολής σημερινό παιχνίδι για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, πετυχαίνοντας νίκη-ανάσα σε ένα ματς απαγορευτικό για καρδιακούς!

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με διακοπή 16’ λεπτών , εξαιτίας της κίνησης ανεγκέφαλου να πετάξει καπνογόνο πίσω από την εστία του Καντοιμίρη, πράγμα που οδήγησε το Φωτιάδη σε διακοπή του παιχνιδιού και τους παίκτες στα αποδυτήρια λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε, η ΑΕΛ μπήκε «μουδιασμένη» στον αγώνα, ενώ η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 21’ για λογαριασμό της Βέροιας (στην ουσία στο 5’ λόγω της διακοπής).

 Πιο συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση του 21ου λεπτού ο Κάλβο ξέφυγε όμορφα από τον Μασαλέσα έξω από την περιοχή και σούταρε με το δεξί, ωστόσο σε ετοιμότητα ο Ξενοδόχοβ έπεσε στη δεξιά του γωνία και αποσόβησε τον κίνδυνο διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Οι φωνές του Σάκη Τσιώλη από τον πάγκο φαίνεται πως αφύπνισαν τους παίκτες της ΑΕΛ, που ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το 30’ καταγράφοντας κάποιες καλές στιγμές με τους Ντέλετιτς, Μασαλέσα, Ναζλίδη και Ικάουνιεκς, ενώ στο 44’ είχαμε εξαιρετικό 1-2 μεταξύ Ντοντό και Ντέλετιτς, με τον τελευταίο να πατά περιοχή και να σουτάρει, αναγκάζοντας τον Καντιμοίρη σε δύσκολη επέμβαση στη γωνία του.

Με το διαιτητή να επιβεβαιώνει τα 16’ λεπτά των καθυστερήσεων το γήπεδο μετατράπηκε σε αρένα στο 45+2’ όταν ο Μονιάκης, σε προσπάθεια να αποσπάσει τη μπάλα από τον Ασίγκμπα μετά από φάουλ, διαπληκτίστηκε με τον αντίπαλό του για να ακολουθήσει μίνι σύρραξη, από την οποία τελικά βγήκαν «κιτρινισμένοι» οι Ναζλίδης και Καντοιμίρης!

Με τους γηπεδούχους να έχουν ανούσια κατοχή μπάλας και το Ντοντό να απειλεί με ένα «στημένο» συνεχίστηκε το παιχνίδι, ωστόσο στο 45+8’ η Βέροια ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ όταν ο Άρσε άνοιξε στον Κάλβο, εκείνος μπήκε στην περιοχή, προσποιήθηκε και με δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία του Ξενοδόχοβ έγραψε το 0-1.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου που ολοκληρώθηκε στο 45+17’ κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των λιγοστών φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες του ARENA εξαιτίας κίτρινης κάρτας που δέχτηκε στην εκπνοή ο Ντοντό!

Με διπλή αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΛ, καθώς Κουτσιανικούλης και Γκαγιέχο αντικατέστησαν τους Ικάουνιεκς και Γκόλια και 2’ λεπτά αργότερα ο Ισπανός απέτυχε να σκοράρει όταν έφυγε στην κόντρα και σούταρε με το δεξί, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι περνώντας ελάχιστα άουτ!

Εμφανώς καλύτερη η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο απείλησε εκ νέου, με τους Ντοντό και Μονιάκη στο 52’ και 53’ να μην τα καταφέρνουν για την ισοφάριση, κάτι όμως που δε συνέβη και στη φάση του 54’ με το νεοαποκτηθέντα Γκαγιέχο να «ανοίγει λογαριασμό» με τη νέα του ομάδα, όταν σε σέντρα του Ρέντζα δεν συγχώρησε την κακή έξοδο του αντίπαλου πορτιέρο και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα γράφοντας το 1-1, για να ακολουθήσει στο 57’ και δοκάρι για την ΑΕΛ μετά από σέντρα και πάλι του Ρέντζα, ενώ ο επερχόμενος Ντέλετις δεν κατάφερε να σκοράρει με σουτ στη συνέχεια της φάσης!

Το γήπεδο ξεσηκώθηκε και πάλι στο 58’ όταν ο διαιτητής Φωτιάδης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα το Ντοντό υποστηρίζοντας πως έκανε θέατρο εντός περιοχής για να κερδίσει πέναλτι, ενώ στο 76’ ήταν η σειρά της Βέροιας να «απαντήσει» στο δοκάρι των «βυσσινί», όταν η κεφαλιά του Λινάρδου μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Κάλβο βρήκε το δοκάρι του Ξενοδόχοβ πριν καταλήξει άουτ!

Η ολική ανατροπή για την ΑΕΛ ήρθε στο 81’ όταν ο Ναζλίδης μπήκε στην περιοχή πήρε την κόντρα από το Χεροντάκη ο οποίος στη συνέχεια τον ανέτρεψε και την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος με μια μάλλον ριψοκίνδυνη και χαλαρή εκτέλεση, που ωστόσο κατέληξε στα δίχτυα της Βέροιας, γράφοντας μέσα σε πανηγύρια το 2-1!

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Τσιώλη διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα, με τον Κουτσιανικούλη να χάνει την ευκαιρία να χρισθεί σκόρερ σε φάσεις που δημιουργήθηκαν, ενώ το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΛ να πανηγυρίζει μια καθοριστική για τη συνέχεια νίκη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι δύο τεχνικοί δήλωσαν στο συνδρομητικό κανάλι:

Σάκης Τσιώλης: “Αν και ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να μιλάμε ότι είναι ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου, το σπουδαίο ήταν το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι, η ανατροπή. Βοήθησαν και οι αλλαγές. Γι’ αυτό πήραμε τους νεοαποκτηθέντες παίκτες και μας βοήθησαν”.

Θωμάς Γράφας: “Δύσκολο αποτέλεσμα για μας. Από δύο λάθη δικά μας, ολιγωρίες της στιγμής, δεχθήκαμε δύο γκολ, χωρίς να κινδυνεύσουμε ιδιαίτερα σε όλο το παιχνίδι. Συνεχίζουμε”.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας (46’ Γκαγιέχο), Φάρκας, Μονιάκης, Μασαλέσα, Φατιόν, Ντοντό, Ναζλίδης (88’ Τικίτο), Ικάνουενικς (46’ Κουτσιανικούλης), Ντέλετιτς.

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν (80’ Μιλίεβιτς), Αραγονιές, Ασίγκμπα, Καλί, Χαροντάκης, Λινάρδος, Μπαλάφας, Πέδρο, Σαρπόνγκ (63’ Βασιλαντωνόπουλος), Κάλβο, Καπετάνος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SPORT 24

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ