Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ

Ήδη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και  αποτελεί πλέον πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών πως πρόκειται για την πιο καταστροφική κυβέρνηση που είχε ποτέ η Πατρίδα μας.

Τελευταίο αποκούμπι της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου αποτελεί η δημιουργία κομματικού στρατού στο δημόσιο τομέα με κομματικές-ρουσφετολογικές διατάξεις.

Έκπληκτη λοιπόν αλλά και εξοργισμένη, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, ενημερώθηκε σχετικά με τις διατάξεις τις οποίες πέρασε εν κρυπτώ η κυβέρνηση, στη διάρκεια μάλιστα των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

Ειδικότερα στις 20/12/2016, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με μία φωτογραφική εγκύκλιο, ζητούσε από τους Δημοσίους Υπαλλήλους και δη μόνο όσους αποσπάστηκαν φέτος, να κάνουν αίτηση μετάταξης μέχρι 2/1/2017 στον φορέα που πήραν φέτος απόσπαση.

Μάλιστα, η εγκύκλιος αυτή, η οποία οφείλει να έχει ερμηνευτικό χαρακτήρα του Νόμου, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Νόμο 4440/2016 (ΦΕΚ 224/Α/2-12-2016), ο οποίος ρητά ορίζει στο Άρθρο 18 πως <<εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου μετατάξεις… δύναται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30/6/2017, σύμφωνα με τις ισχύουσες, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, διατάξεις>>.

Καθίσταται σαφές  λοιπόν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η κυβέρνηση αποκλείει, όλους όσους έχουν κάνει αιτήσεις για μετάταξη σε προηγούμενη διαδικασία του Υπουργείου Παιδείας, επιπλέον, αποκλείει όλους όσους επιθυμούν  να μεταταχτούν και δεν έχουν αποσπασθεί φέτος.

Ως Τομέας Παιδείας της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας, καταγγέλλουμε με τον πλέον απόλυτο τρόπο τη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς απαιτείται

α) η σαφής περιγραφή των όρων, των προϋποθέσεων και των κριτηρίων της διαδικασίας των μετατάξεων

β) ο ορισμός του Φορέα υλοποίησης  και

γ)  η δυνατότητα μετάταξης  σε όσους  εκπαιδευτικούς  το επιθυμούν, εφόσον υφίστανται πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ