Δ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ: ΜΕ ΦΑΙΔΡΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας προκάλεσαν δημοσιεύματα που αφορούν πιθανές ρυθμίσεις που μελετά το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τα συναινετικά διαζύγια στη χώρα μας.

Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πλέον η διαδικασία θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε ελάχιστα λεπτά ενώπιον συμβολαιογράφου ο κ. Κατσαρός μιλώντας στο paidis.com εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του δικηγορικού κόσμου, τονίζοντας πως «μετά την τεκμηριωμένη αντίδραση των Δ.Σ σε ανάλογη απόπειρα το 2011 από τον τότε υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μ. Παπαϊωάννου, το θέμα επαναφέρεται με φαιδρό τρόπο».

«Ο γάμος προστατεύεται από το Σύνταγμα και δεν μπορεί να λύνεται με διαδικασίες εξπρές στα συμβολαιογραφεία, ως εκ τούτου εάν τελικά υπάρξει θέμα θα τοποθετηθούμε αρνητικά θεωρώντας πάντα πως ο γάμος θα πρέπει να λύνεται με δικαστική απόφαση», ήταν το κατηγορηματικό σχόλιο του προέδρου του Δ.Σ Λάρισας.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί πως σύμφωνα με τις σχετικές «διαρροές», στις ρυθμίσεις Κοντονή επιβάλλεται και η παρουσία συνηγόρων και από τις δύο πλευρές κατά τη διαδικασία, προκειμένου να υπάρξει νομική προστασία και υποστήριξή τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν θετικά την εξέλιξη που αν μη τι άλλο τους απαλλάσσει από χρονοβόρες διαδικασίες και πήγαινε-έλα στις δικαστικές αίθουσες.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ