ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μόλις τρεις οι τολμηροί που βούτηξαν φέτος στα παγωμένα νερά του Πηνειού, ωστόσο κοσμοπλημμύρα παρατηρήθηκε στις όχθες του αλλά και τη γέφυρα, καθώς αναρίθμητοι Λαρισαίοι παρακολούθησαν την τελετή αγιασμού των υδάτων από το Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.

Εμφανώς συγκινημένος ο Τρικαλινός υπαξιωματικός της 110 ΠΜ Κωνσταντίνος Θανασιάς, που έπιασε το σταυρό, αντάλλαξε ευχές με τον κ. Ιγνάτιο, ενώ αμέσως μετά την τελετή ακολούθησε και η κοπή της πίτας του Δήμου Λαρισαίων στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Εξάλλου χθες βράδυ εκατοντάδες πιστών παρακολούθησαν και την ιερή αγρυπνία που τελέσθηκε για τη γιορτή των Θεοφανείων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Ο Χρ. Κέλλας

Στις εκδηλώσεις για τον αγιασμό των υδάτων στη Λάρισα παραβρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος αμέσως μετά την ακολουθία Αγιασμού των Υδάτων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Ή θα πορευτούμε στον δρόμο του λαϊκισμού, του ψεύδους και της πολιτικής εξαπάτησης ή θα βαδίσουμε στο δρόμο της αλήθειας, σε συμφωνία με τους πολίτες, που θα μας οδηγήσει επιτέλους στο ξέφωτο.
Τη σημερινή μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε το Θείο Φως να φωτίσει τα μυαλά τόσο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, όσο και του λαού μας. Χρόνια πολλά σε όλους.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ