ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ “GOUT DE FRANCE – GOOD FRANCE”

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης και ο παγκόσμιος αναγνωρισμένος σεφ Alain Ducasse διοργανώνουν στις 21 Μαρτίου 2017 το γνωστό πλέον γαστρονομικό γεγονός « Goût de France – Good France ».

Την ίδια ημέρα σε όλον τον κόσμο, περισσότεροι από χίλιοι σεφ θα παρουσιάσουν, ο καθένας ξεχωριστά στο εστιατόριό του, ένα γαλλικό παραδοσιακό δείπνο στους πελάτες τους. Μια μοναδική ευκαιρία να γευτούμε και να μαγευτούμε με την Γαλλία !

Πώς συμμετέχω;

Μόνη υποχρέωση για το εστιατόριό σας είναι να προτείνετε στις 21 Μαρτίου 2017 στους πελάτες σας ένα μενού εμπνευσμένο από την γαλλική κουζίνα.

Για να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτοβουλία μπορείτε να εγγραφείτε, δωρεάν, στην ιστοσελίδα www.goodfrance.com συμπληρώνοντας πρώτα μια αίτηση εγγραφής (στα γαλλικά ή τα αγγλικά) και στη συνέχεια προτείνοντας στον ειδικό χώρο της αίτησης ένα μενού γαλλικού τύπου στην ελληνική γλώσσα και εάν είναι δυνατόν και στη γαλλική.

Εγγραφές

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής: 25 Ιανουαρίου 2017

Έντυπο εγγραφής στα αγγλικά : http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register

Έντυπο εγγραφής στα γαλλικά : http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/user/register

Τα εστιατόρια που έχουν ήδη συμμετάσχει στις προηγούμενες διοργανώσεις έχουν την δυνατότητα να ανακτήσουν τον προηγούμενο λογαριασμό τους και τις προσωπικές τους πληροφορίες μέσω του κωδικού που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της περσινής εγγραφής τους.

Μετά την ηλεκτρονική σας εγγραφή, παρακαλούμε ενημερώστε μας για την συμμετοχή σας αποστέλνοντας μήνυμα στην διεύθυνση: sissy.georgiadou@diplomatie.gouv.fr – presse.athenes-amba@diplomatie.gouv.fr

Το μενού

Χωρίς να θέτονται όρια στην δημιουργικότητά σας, η πρότασή σας θα πρέπει βασίζεται σε συνταγές εμπνευσμένες από τη γαλλική γευσιγνωσία και να ακολουθεί την παρακάτω αναφερόμενη σειρά:

  • Ένα απεριτίφ και καναπεδάκια
  • Ένα ορεκτικό
  • Ένα ή δύο κυρίως πιάτα
  • Επιλογή τυριών
  • Ένα επιδόρπιο
  • Γαλλικά κρασιά και γαλλική σαμπάνια

Φρέσκα προϊόντα, προϊόντα εποχής και τοπικά προϊόντα θα σας βοηθήσουν να παντρέψετε την εδεσματολογική παράδοση της χώρας σας με τη γαλλική κουζίνα. Κάθε μενού θα πρέπει να σέβεται την υγιεινή διατροφή και το περιβάλλον: χωρίς πολλά λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι και με πολλά λαχανικά.

Ο καθορισμός της τιμής του μενού παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του εστιατορίου. Προτείνετε η καταβολή 5% επί των εσόδων σε ΜΚΟ της χώρας σας που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Επικοινωνία

Η πρωτοβουλία Goût de/ Good France συνοδεύεται από ένα σχέδιο επικοινωνίας διεθνούς εμβέλειας, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες Σεφ να προβάλλουν την κουζίνα τους και την τεχνογνωσία τους παντού ανά τον κόσμο με την ενεργό υποστήριξη των πρεσβειών, τoυ Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας «Αtout France », των μιντιακών χορηγών επικοινωνίας France Media Monde, TV5 Monde και JC Decaux.

Το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα θα συντονίσει την εκστρατεία προβολής προς τα ελληνικά ΜΜΕ. Όλα τα συμμετέχοντα εστιατόρια και οι σεφ τους θα έχουν μεγάλη προβολή στο ευρύ κοινό μέσω της ιστοσελίδας της πρεσβείας (www.ambafrance-gr.org), και τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook et twitter).

Επίσης, μερικές εβδομάδες πριν την εκδήλωση,θα αποσταλλούν στο εστιατόριό σας ταχυδρομικώς αφίσες μεγέθους A3, χρωματιστά στικερς για την βιτρίνα και ένα πιστοποιητικό συμμετοχής.

Πληροφορίες στο τηλ 2410287508 και στο larissa@ifa.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com