ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΤΩΝ  ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ &ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δεν θα γίνει την Τετάρτη αποκομιδή απορριμμάτων σε όλο το δήμο

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Τυρνάβου ενημερώνει τους δημότες ότι:

  • η κίνηση των οχημάτων στο βασικό οδικό δίκτυο καθώς και στα κέντρα όλων των τοπικών διαμερισμάτων  γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα
  • γίνονται παρεμβάσεις με μηχανήματα του Δήμου και ρίψεις αλατιού σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα με την υπόδειξη των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων.

Ενόψει του  νέου κύματος  χιονοπτώσεων και ολικού παγετού που αναμένεται  την Τετάρτη 11/1/2017,  συστήνεται η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, η κίνηση των οχημάτων σε χαμηλές ταχύτητες και η  χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων όπου απαιτείται.

Καλούνται δε οι Δημότες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες  να καθαρίζουν τα πεζοδρόμια που βρίσκονται εμπρός από τις οικίες και τα καταστήματα τους , συμβάλλοντας στην ασφαλή κίνηση των δημοτών  και διατηρώντας την πόλη  λειτουργική.

Επιπλέον, λόγω των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων και του ολικού παγετού που αναμένεται έως και την Τετάρτη, το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Τυρνάβου ενημερώνει τους Δημότες ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών την Τετάρτη 11/1/2017.

Παρακαλούνται όλοι οι Δημότες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες

  • Να μην εκθέτουν προς αποκομιδή τα απορρίμματα τους συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης.
  • Να μην πετούν τη στάχτη από τις σόμπες, τα τζάκια κ.λ.π. μέσα στους κάδους, καθώς καταστρέφονται οι κάδοι απορριμμάτων, που αποτελούν περιουσία όλων των δημοτών, ενώ ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς των απορριμματοφόρων, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των υπαλλήλων. Η στάχτη μπορεί να ενσωματωθεί σε κήπους, γλάστρες κ.λ.π. με ευεργετικές ιδιότητες τόσο για το χώμα όσο και για τα φυτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ