ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ανακοίνωση για τις συνθήκες πολιτικής προστασίας στο Δήμο Ελασσόνας εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Ολύμπου Πολιτεία” με επικεφαλής το Γ. Πασχόπουλο. Την ανακοίνωση υπογράφει ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της παράταξης, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθ. Καλιακούδας:

“Τα προβλήματα που δημιούργησε ο χιονιάς τις τελευταίες ημέρες είναι τεράστια και οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των δημοτών μας είναι πολύ σοβαρές, τόσο για την μετακίνησή τους για επαγγελματικούς λόγους όσο και για τη μετακίνησή τους για λόγους υγείας.

Δεν είναι ώρα να κάνουμε κριτική και να επιρρίψουμε ευθύνες για το αν οι μηχανισμοί της Περιφέρειας και του Δήμου λειτούργησαν αποτελεσματικά ή αν επιδείχθηκε εφησυχασμός. Αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι να ενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του Δήμου Ελασσόνας, να δοθεί άμεση λύση σε επείγοντα προβλήματα, όπως αποκλεισμός χωριών, αποκλεισμός ποιμνιοστασίων, ασφάλεια οδοστρώματος κεντρικών οδών, αντιμετώπιση καταστροφών.

Το μεγαλύτερο βάρος της αντιμετώπισης της έκτακτης αυτής κατάστασης το σήκωσαν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών και οι πρόεδροι και τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων, και τους συγχαίρουμε γι’ αυτό.

Από την πλευρά μας έχουμε ασκήσει έντονες πιέσεις για ενεργότερη κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών και είμαστε σε επαφή με τη δημοτική αρχή του Δήμου Ελασσόνας παραμένοντας στη διάθεση της σε κάθε περίσταση.

Καλούμε τέλος τη δημοτική αρχή να επιστρατεύσει άμεσα όσα μηχανήματα είναι διαθέσιμα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης”.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ελασσόνας, προκειμένου να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του χιονιά και να προωθηθούν λύσεις σε επείγοντα ζητήματα, πραγματοποίησε σήμερα (11/1/2017) κλιμάκιο της “Ολύμπου Πολιτεία” με επικεφαλής τον Γ. Πασχόπουλο. Η συζήτηση με το Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου ανέδειξε τη σοβαρότητα του προβλήματος, καθώς παρουσιάζονται ποικίλες δυσλειτουργίες στην αντιμετώπιση του χιονιά. Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι αντιδήμαρχοι Δ. Μπαλούκας και Δ. Λέκκας, οι δημ. σύμβουλοι Ασ. Στούπας, Γ. Νάνος, Ευ. Ψωμιάδης, Ν. Γάτσας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ