«ΓΥΡΙΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ Η «ΒΑΣΗ ΕΚΑΒ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ»

ΓΡΑΦΕΙ Ο Στέλιος Γ. Ροντούλης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Δράσης Πολιτών

Όλοι παρακολουθήσαμε δια του Τύπου την αμετροεπή συμπεριφορά του κ. Σαρχώση, αναφορικά με το θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας «Βάσης ΕΚΑΒ» στον χώρο του Κ. Υ. Τυρνάβου. Ο μειοψηφών δήμαρχος, με το ανύπαρκτο έργο, έφτασε μέχρι του σημείου να οργανώσει μια καταγέλαστη φιέστα εγκαινίων,

για να πείσει τους απόντες από την εκδήλωση Τυρναβίτες ότι έστησε μια δομή επωφελή για την υγεία τους, που όλοι οι προκάτοχοί του είχαν αγνοήσει.

Προφανώς, στόχος του ήταν ο φτηνός εντυπωσιασμός και η στυγνή ψηφοθηρία, καθώς το ανύπαρκτο δημοτικό έργο πιστοποιούσε και πιστοποιεί την ανικανότητα και ανεπάρκειά του σε καθημερινή βάση. Ευτυχώς, όμως, όλες σχεδόν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν έγιναν αντικείμενα διαβουκόλησης του κ. Σαρχώση και αμέσως στηλίτευσαν τις ανούσιες διακηρύξεις του για τη «βάση ΕΚΑΒ», υπερασπιζόμενες την ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το υφιστάμενο Κ. Υ. Τυρνάβου, μέσω της ενίσχυσης της λειτουργίας του με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Και το πλήρωμα του χρόνου, στο τέλος, δικαίωσε αυτούς που αντιτάσσονταν στη δημοκοπική λογική του κ. Σαρχώση. Σήμερα, η περιλάλητη «βάση ΕΚΑΒ» στον Τύρναβο νοσεί βαριά και υπολειτουργεί, καθιστάμενη το «φάντασμα» ενός «κατά φαντασίαν δημάρχου», το οποίο όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τους δημότες, αλλά προκαλεί και την οργή τους, καθώς μέρα με την ημέρα αντιλαμβάνονται τον εις βάρος τους ασκηθέντα εμπαιγμό.

Πράγματι, τις νύχτες, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες η «βάση ΕΚΑΒ» είναι απούσα. Είναι δε ζήτημα εάν λειτουργεί σε πενθήμερη βάση η πρωινή τουλάχιστον βάρδια, αφού τυχόν άδειες ή ασθένειες των υπαλλήλων μπορούν να την αδρανοποιήσουν. Έτσι, δικαιολογούνται και τα δεκάδες τηλεφωνήματα – καταγγελίες που δέχεται η «Δράση Πολιτών» από αγανακτισμένους δημότες, οι οποίοι «Βάση ΕΚΑΒ» περιμένουν και «Βάση ΕΚΑΒ» δεν βλέπουν.

Βεβαίως, η εξέλιξη αυτή για εκείνους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ήταν αναμενόμενη. Όταν από τους τέσσερεις υπαλλήλους, ένας μόνο είναι «καθαρόαιμος εκαβίτης», τότε είναι φυσικό να μην μπορούν να στελεχωθούν οι βάρδιες και ο κόσμος που έχει ανάγκη να μείνει ακάλυπτος. Όταν δε η ΥΠΕ φτάνει στο σημείο, πολλές φορές, να απασχολεί η ίδια τον ένα από τους τέσσερεις υπαλλήλους, τότε οι ολοκληρωμένες βάρδιες καθίστανται «όνειρο θερινής νυκτός» για τον δύσμοιρο κ. Σαρχώση, που εσκεμμένα θέλησε να παραπλανήσει τους δημότες με «ΕΚΑΒίτικα φύκια και μεταξωτές κορδέλες».

Εν ολίγοις, το όλο σχέδιο της «βάσης ΕΚΑΒ» κατέστη μπούμερανγκ για τη δημοτική αρχή. Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Πήγαν να κάνουν κάτι, για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη και τους μισθούς τους, και αρχίζουν να εισπράττουν συνεχή φάσκελα. Ευλόγως, βέβαια, αφού κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα θέματα της υγείας και της ζωής των πολιτών. Άλλωστε, αγαπητέ κ. Σαρχώση, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ