ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απτόητοι παρά την κακοκαιρία και τη συνεχή χιονόπτωση συνεδρίασαν σήμερα στη Λάρισα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου της πόλης, προκειμένου να αποφασίσουν (;) για τις περαιτέρω αντιδράσεις τους μετά την απόφαση να φοιτήσουν στο σχολείο προσφυγόπουλα της δομής του Κουτσόχερου.

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες της σελίδας η επεισοδιακή 3ωρη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, ενώ ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε είναι το γεγονός πως αν και η συγκέντρωση «βαφτίστηκε» ως γενική συνέλευση, με τους γονείς να ειδοποιούνται τηλεφωνικά ή μέσω sms στο κινητό τους τηλέφωνο, αρκετοί από αυτούς, που ήδη τοποθετήθηκαν θετικά όσον αφορά την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δεν ενημερωθήκαν ποτέ για τη σημερινή εξέλιξη!!

Στο δια ταύτα η πλειοψηφία των γονέων έκριναν ως ανεπιθύμητα τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, μετά από παρέμβαση της προέδρου του συλλόγου του κ. Ε. Μέρμηγκα, η οποία μετέφερε στη συνέλευση “πληροφορίες” σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει κρούσμα φυματίωσης στον καταυλισμό του Κουτσόχερου και κινδυνεύουν τα παιδιά του σχολείου!!

Ο σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάθεση ένστασης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ζητώντας τουλάχιστον την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης μέχρι να προσκομισθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων, ενώ ορισμένοι επικαλούμενοι το… νόμο δεν δίστασαν να στηρίξουν την απόφαση τονίζοντας πως απαγορεύεται η μετακίνηση των παιδιών του Κουτσόχερου σε απόσταση άνω των 5χλμ και το σχολείο τους απέχει 18χλμ από τον καταυλισμό!

Η πολύωρη συγκέντρωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης και λεκτικές αψιμαχίες με αρκετούς γονείς που αντιδρούσαν στο ρατσιστικό κλίμα που επικρατούσε και φυσικά υπεραμύνθηκαν της απόφασης για υποδοχή των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ξεκάθαρα υποκινούμενες αλλά και ως αποτέλεσμα παραπληροφόρησης αποφάσεις που πάρθηκαν εκπορεύονται από συγκεκριμένους και γνωστούς στη σχολική κοινότητα «δημοκράτες», καθώς η πρόεδρος του συλλόγου γονέων δημιούργησε θέμα και στο παρελθόν όταν αξίωσε από τη διεύθυνση του σχολείου «το παιδί της να μην κάθεται στο ίδιο θρανίο με Αλβανάκι», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μαζεύει υπογραφές για να διώξει δασκάλα του σχολείου που αντέδρασε στις παράλογες, ξενοφοβικές και ρατσιστικές απαιτήσεις της!

Δυστυχώς “το αβγό του φιδιού” σκάει πλέον και στη Λάρισα, καθώς άγνωστες προς το παρόν παραμένουν και οι προθέσεις των υπολοίπων συλλόγων γονέων των σχολείων που επιλέχθηκαν, ενώ ήδη διαφάνηκαν οι προθέσεις και έτερου προέδρου συλλόγου γονέων, του 26ου Δ.Σ, οι «ευαισθησίες» του οποίου έγιναν γνωστές μέσω διαδικτύου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ