ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η «ΜΑΧΗ» ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κάτω από αντίξοες συνθήκες και με οργανωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει αποχιονισμούς με τη χρήση μηχανημάτων και στη συνέχεια προγραμματισμένες ρίψεις αλατιού συνεχίζεται η «μάχη» με το χιονιά στο δήμο Τυρνάβου.

Με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας του ΑΤΑ να δίνουν θερμοκρασίες -10 βαθμών για απόψε το βράδυ και ολικό παγετό μέχρι την Παρασκευή οι αγωνιώδεις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, με τη συνδρομή της Περιφέρειας, μηχανημάτων του Στρατού αλλά και ιδιωτών συνεχίζεται, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στο Άνω Αργυροπούλι και στην περιοχή του Βοτανοχωρίου, ενώ κύριο μέλημα παραμένει η προσέγγιση κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής.

Από το πρωί γκρέιντερ του δήμου με τη συνδρομή φορτωτή ιδιώτη και μηχανήματος του Στρατού επιχείρησαν στην περιοχή του Αμπελώνα με κατεύθυνση τα Δένδρα, ενώ τα συνεργεία συνεπικουρούμενα και από την Περιφέρεια κατευθύνονται προς τον Τύρναβο και το Δαμάσι.

Παράλληλα γκρέιντερ του δήμου προχωρά στον αποχιονισμό του δρόμου Ροδιάς-Τυρνάβου, με απώτερο στόχο να προσεγγίσει και τα ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στο Κουτσόχερο, ενώ ήδη καθαρίστηκε ο δρόμος Δένδρα-Πλατανούλια-Αγία Σοφία-Περαχώρα, όπως και ο δρόμος Δαμάσι-Δαμασούλι.

Σημειώνεται πως με τη συνδρομή ιδιώτη που παραχώρησε μηχάνημα-φορτωτή προχωρά ο αποχιονισμός στη διαδρομή Αργυροπούλι-Αγία Άννα, με μηχάνημα του δήμου να επιχειρεί και μέσα στο χωριό, ενώ με τη συνδρομή και ιδιωτικών μέσων προχωρά η προσέγγιση Τυρνάβου-Αμπελώνα, με ιδιαίτερες δυσκολίες να αντιμετωπίζονται στη θέση «Γκαβάνες».

Σημειώνεται τέλος πως ήδη η δημοτική αρχή εξασφάλισε ειδικό ερπυστριοφόρο μηχάνημα, το οποίο αναμένεται τις επόμενες ώρες να μεταφερθεί στο Άνω Αργυροπούλι αλλά και στο Βοτανοχώρι, όπου λόγω παγετού είναι αδύνατη η πρόσβαση, με στόχο να επιχειρηθεί διάνοιξη από αύριο το πρωί.

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειωθεί πως όλος ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται επί ποδός με πάνω από 10 μηχανήματα, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν υπομονή ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ