«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) και το Κέντρο Στήριξης για το Παιδί και την Οικογένεια – ΝΗΜΑ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017και ώρα 18:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας την εκδήλωση

με θέμα «Το σχολείο της φύσης και των χρωμάτων» και παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου του Άγγελου Πατσιά.

Τη στιγμή που στην Ελλάδα ξεκινούσε η κρίση, ξεκινάει και η ιστορία ενός μικρού σχολείου στο ορεινό Ρέθυμνο. Η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά ή όπως αργότερα έγινε γνωστό, του Σχολείου της Φύσης και των Χρωμάτων.

Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάζεται ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, για το πώς μέσα σε πέντε χρόνια, ένα μικρό σχολείο, κατέληξε να είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες εκπαιδευτικές προτάσεις της χώρας με εκατοντάδες επισκέψεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι σελίδες του βιβλίου με τον ομώνυμο τίτλο είναι γεμάτες αγάπη, κατάθεση ψυχής, αναμνήσεις, αυτογνωσία, παιδαγωγικές απόψεις και πρακτικές. Με απλή και άμεση γραφή, απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και απλούς πολίτες που γνωρίζουν καλά ότι για να αλλάξει το μέλλον αυτής της χώρας, πρέπει να αλλάξει η παιδεία της.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Νίκου Δώρα – Σχολική Σύμβουλος,ο κ. Γιώργος Γιαννούσης – Ψυχοθεραπευτής & Οικογενειακός θεραπευτής και ο ίδιος ο συγγραφέας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ