Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Από την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση: “Από τις 6 έως τις 12 Ιανουαρίου 2017, ένα από τα σφοδρότερα κύματα κακοκαιρίας των τελευταίων ετών έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, δίνοντας συνεχείς και έντονες χιονοπτώσεις καθώς και παγετό σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.

Ο μηχανισμός λειτουργίας της Εταιρίας ήταν σε εγρήγορση, και η πρόκληση για τη διατήρηση του αυτοκινητόδρομου ανοιχτού με συνεχή και ομαλή λειτουργία αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

  • Οι εκατό (100) εργαζόμενοι της Εταιρίας στον αποχιονισμό εργάστηκαν συνολικά 914 ώρες (χρόνος που χρειάζεται να εργαστούν 52 άνθρωποι για ένα μήνα).
  • Τα 36 εκχιονιστικά μηχανήματα τα οποία επιχειρούσαν συγχρόνως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου έριξαν 516 τόνους αλάτι (126 φορτηγά) ο δε όγκος χιονιού που αποχιονίστικε ανήλθε σε πάνω από 650.000m3 (που αντιστοιχεί σε 43.300 φορτηγά για να το μεταφέρουν).
  • Το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Εταιρίας, το οποίο και αυτό λειτουργούσε σε 24ωρη βάση λόγω της κακοκαιρίας, διεκπεραίωσε το διάστημα αυτό πάνω από 300 κλήσεις.
  • Tο Κέντρο Διαχείρισης του Αυτοκινητόδρομου σε στενή συνεργασία με τις Τροχαίες Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας, Λάρισας και Πιερίας, διαχειρίστηκε και συντόνισε ανθρώπινους πόρους και εξοπλισμό με αποτέλεσμα τη διατήρηση της αδιάλειπτης λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων.

Ευχαριστούμε θερμά τους οδηγούς για τη συμμόρφωση τους στις υποδείξεις και τη σύνεση που επέδειξαν κατά την μετακίνησή τους στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com