ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΧΟΝΤΡΗ» ΚΑΙ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ (Σ)ΤΡΟΦΗ

Η ομάδα χορού OFF ART παρουσιάζει την παράσταση χοροθεάτρου «Χοντρή» και η ομάδα TWO PARTS (Αθήνα) μία διαδραστική περφόρμανς ποίησης, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 21:15, στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS – (σ)Τροφή.

Στην παράσταση «Χοντρή», παρακολουθούμε μια γυναίκα στην προετοιμασία του πάρτι γενεθλίων της. Με πέτρα σκανδάλου μια προκλητική τούρτα, η «Χοντρή» με κωμικοτραγική διάθεση, ψάχνει να βρει κρυμμένα συναισθήματα, άκρη σε σχέσεις ενός παρελθόντος που δεν έχει παρέλθει πραγματικά, δεν έχει «μεταβολιστεί» ολοκληρωμένα, ….ψάχνει όλα αυτά που της λείπουν.

Γεμάτη ενοχές, τιμωρεί το σώμα της και προσπαθεί να το χωρέσει στα κοινωνικά πλαίσια που θεωρεί ότι οφείλει να ενταχθεί. Σ’ αυτά τα πλαίσια, το λίπος φαντάζει σαν το «καταραμένο απόθεμα» αυτής της απουσίας.

Με αφορμή το 2ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS και το θέμα της τροφής, η παράσταση ασχολείται με τις διατροφικές διαταραχές που τόσο απασχολούν το σύγχρονο μοντέλο ανθρώπου και δημιουργούν κοινωνικά ερωτήματα πάνω στην πιο βασική μας ανάγκη, την δια-ΤΡΟΦΗ.

Χορογραφία: Μαρία Ραπτοτάσιου

Σύλληψη- Χορός- Ερμηνεία: Ρούλα Καραφέρη

Διάρκεια 25 λεπτά

Η παράσταση «Χοντρή», θα παρουσιαστεί για μόνο 3 παραστάσεις (επίσης στις 20 και 27 Ιανουαρίου)

Στην συνέχεια της βραδιάς, το ντουέτο TWO PARTS, θα παρουσιάσει διαδραστική ποίηση, εμπνευσμένη από το θέμα του Φεστιβάλ και της παράστασης που προηγήθηκε.

H μία ποιήτρια (ο λόγος), η οποία βρίσκεται εκτός «σκηνής» και δε φαίνεται ούτε στο κοινό, αφηγείται στη δεύτερη ποιήτρια που βρίσκεται στη σκηνή (το σώμα) η οποία καλείται να γράψει ένα ποίημα παράλληλα με την αφήγηση και τη μουσική. Αυτό που παράγεται κάθε φορά στο Two Parts γίνεται αυθόρμητα, ζωντανά, χωρίς καμία προετοιμασία.

Το μόνο κείμενο που έχει προετοιμαστεί είναι από την πρώτη ποιήτρια, που δεν το κοινωνεί στη δεύτερη, παρά μόνο την ώρα που εκτυλίσσεται η διαδικασία παραγωγής του ποιήματος. Στο μέσο της διαδικασίας, βρίσκεται το κοινό που γίνεται μάρτυρας και καλείται να πάρει μέρος σ’ αυτήν τη ζωντανή συνδιαμόρφωση και επικοινωνία. Το σύμπλεγμα λόγος –σώμα –ποίημα –κοινό είναι που τελικά διαμορφώνει το project.

Η ομάδα TwoParts αποτελείται από τις ποιήτριες Μαρουσώ Αθανασίου και Ηλέκτρα Λαζάρ.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ

Έναρξη 21:15, είσοδος 5 ευρώ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ