ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πολλές οι ζημιές λόγω παγετού

Εκμεταλλευόμενος τη χθεσινή ηλιοφάνεια στη Λάρισα ο δήμος Λαρισαίων προχώρησε στον προβλεπόμενο σχεδιασμό του υλοποιώντας τον αποχιονισμό και των συνοικιών της πόλης, με τα πρώτα συνεργεία να κάνουν από νωρίς το μεσημέρι την εμφάνισή τους στη Νέα Πολιτεία, τη Νεάπολη, το Λειβαδάκι, τους Αγίους Σαράντα κλπ.

Μέχρι το βράδυ συνεργεία του δήμου επιχειρούσαν στις συνοικίες της πόλης, ενώ αμέσως μετά το… λόγο αναμένεται να πάρουν οι «αλατιέρες» προκειμένου να αντιμετωπισθεί και ο παγετός.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται από νωρίς το πρωί, οι εργασίες αποχιονισμού. Βαρύτητα πλέον έχει δοθεί στις συνοικίες.

Ειδκότερα, μηχανήματα επιχειρούν στις συνοικίες Αβέρωφ, Χαραυγή,  Τούμπα, Ιπποκράτης, Νεράιδα, και στην Τερψιθέα. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις και σε άλλες συνοικίες.

Εξάλλου μηχανήματα του δήμου Λαρισαίων, σε συντονισμό με την Περιφέρεια, προχώρησαν χθες σε προσέγγιση ποιμνιοστασίων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να συνδράμουν στη σίτιση και το πότισμα των ζώων και τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων που αγωνιούν για τα κοπάδια τους.

Στη Λάρισα και με τον υδράργυρο στις 15.00 το μεσημέρι να δείχνει επιτέλους +3 βαθμούς Κελσίου, άρχισε δειλά η κίνηση στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης, την ώρα που «θαμμένα» κάτω από το χιόνι αυτοκίνητα και «εξαφανισμένα» πεζοδρόμια συνθέτουν ένα απίστευτο σκηνικό που είχε χρόνια να ζήσει η Λάρισα, με τους Λαρισαίους να πιάνουν τα φτυάρια για να καθαρίσουν αυλές και πεζοδρόμια.

Την… τιμητική τους είχαν χθες και οι υδραυλικοί, αφού εκατοντάδες περιπτώσεις ζημιών με σπασμένες σωληνώσεις και παγωμένες βρύσες καταγράφηκαν εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, με αποτέλεσμα αρκετοί να μείνουν και χωρίς θέρμανση μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, ενώ δεκάδες Λαρισαίοι αντιμετώπισαν προβλήματα με τα «παγωμένα» αυτοκίνητά τους επιλέγοντας μέσα μαζικής μεταφοράς ή ταξί για τις μετακινήσεις τους.

Όπως εξάλλου επισημαίνουν αρμόδιοι με δεδομένη την πρόγνωση για συνθήκες ολικού παγετού οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των υπηρεσιών και να έρχονται σε συνεννόηση με εξειδικευμένους τεχνικούς (υδραυλικούς, ψυκτικούς, μηχανικούς αυτοκινήτων κλπ), προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα στις εγκαταστάσεις ή τα οχήματά τους.

Προμήθεια αλατιού

Επίσης, από το δήμο ενημερώνουν ότι στα γνωστά πέντε σημεία διάθεσης αλατιού, έχουν ανανεωθεί οι ποσότητες.

1. Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης
2. Οπισθεν Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου
3. Δημοτικός Λαχανόκηπος (Αργοναυτών και Παιωνίου)
4. Οδός Λαγού, απέναντι απο τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ
5. Περιοχή υπεραστικού ΚΤΕΛ (οδό Ρόδου)

Οσοι πολίτες θα σπεύσουν να προμηθευτούν αλάτι θα πρέπει να το κάνουν με φειδώ και με δικά τους μέσα (σακούλες, μικρά δοχεία κ.λπ.).

 

 

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ