“ΠΡΑΣΙΝΟΣ” ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ “ΓΑΛΑΖΙΑ” ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Έμεινε μόνο η πρωτιά στους «γαλάζιους» του Οικονομικού Επιμελητηρίου, καθώς το έντονο παρασκήνιο και οι κόντρες έφεραν στην προεδρία τον “πράσινο” Αιμίλιο Νταγιάννη, από την «Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων» που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ!

Οι 3 έδρες της «γαλάζιας» ΔΗΚΙΟ (ΝΔ) δεν στάθηκαν αρκετές για την εκλογή προέδρου (του πρώτου σε σταυρούς Ηλία Κοτσιμπογεώργου), ενώ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (5-2) δείχνει ξεκάθαρα τη διαμάχη μεταξύ των στελεχών της ΔΙΚΗΟ που έχουν πλέον επίσημα χωριστεί σε ΔΙΚΗΟ Λάρισας και ΔΙΚΗΟ Βόλου.

Αντιπρόεδρος, επίσης με 5-2, εξελέγη ο Βολιώτης Γιώργος Χρηστάκης, γραμματέας ο Λαρισαίος της «Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων» Βασίλης Πιτσίλκας, ενώ οικονομικός επόπτης ο – επίσης Λαρισαίος – κ. Νικόλαος Κίσσας από την Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζόμενων Επαγγελματιών.

Το παρασκήνιο

Εντονη ήταν το παρασκήνιο της χθεσινής συνεδρίασης με τα στελέχη της ΔΙΚΗΟ από τη Λάρισα να προσπαθούν να πετύχουν αναβολή της συνεδρίασης, ενώ όπως μαθαίνουμε υπήρξαν σημαντικές πιέσεις στον κ. Χριστάκη από τα κεντρικά του κόμματος.

Παράλληλα οι Λαρισαίοι της ΔΙΚΗΟ προχώρησαν και στην κατάθεση πρότασης για τη συγκρότηση προεδρείο επιχειρώντας να περάσουν το πρόβλημα της διάσπασης στην Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων, αφού η πρότασή τους ήθελε εναλλαγή στο προεδρείο με πρώτο πρόεδρο τον κ. Κουτσιμπογεώργο για ένα χρόνο, στη συνέχεια πρόεδρο τον κ. Πιτσίλκα, επίσης για ένα χρόνο και τρίτο πρόεδρο ή τον κ. Κίσσα, ή τον κ. Ισαακίδη.

Αυτή η πρόταση δεν προχώρησε και υπερψηφίστηκε η άλλη πρόταση που κατατέθηκε και προβλέπει επίσης εναλλαγή στο προεδρείο με πρώτο πρόεδρο τον κ. Νταγιάννη για 13 μήνες, 2ο πρόεδρο τον κ. Χρ. Ισσακίδη επίσης για 13 μήνες και 3ο πρόεδρο τον κ. Χριστάκη για 10 μήνες, με ανάλογη κατανομή των θέσεων του προεδρείου στο οποίο θα μετέχει όλη την τριετία ο κ. Κίσσας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ