ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΓΡΑΦΕΙ η Ελένη Τζήκα, γονέας μαθητών

Δεν έχω καμιά σχέση με την “κακώς νοούμενη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία” που επικαλέστηκε ο κύριος των “Εκπαιδευτηρίων Ράπτη”, χαρακτηρίζοντας έτσι το έργο των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης, για να δικαιολογήσει την έντονη “διαμαρτυρία” του στους αρμόδιους φορείς, για τη μη λειτουργία των σχολείων εν μέσω κακοκαιρίας, από την περασμένη εβδομάδα.

Είμαι μητέρα παιδιών Γ’ Δημοτικού και Β’ Γυμνασίου που αγωνιώ και παλεύω, όπως και άλλοι γονείς, για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Αποδέκτης από ό,τι φάνηκε και δέκτης τέτοιων πιέσεων και χαρακτηρισμών, όπως του κ. Ράπτη έγινε, μεταξύ των άλλων και η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Αναστασοπούλου, που είχε, ήδη, σχεδόν, προαποφασίσει, πριν ακόμα, καν, τις συσκέψεις των αρμόδιων φορέων, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ ότι τα σχολεία θ’ ανοίξουν, για να “δείξει” και ν’ αποδείξει, ταυτόχρονα, την “αποτελεσματικότητα ” των παρεμβάσεων της, που “εξαφάνισαν” όλα τα προβλήματα από την κακοκαιρία, βγαίνοντας “ασπροπρόσωπη”.

Με σχετικές ανακοινώσεις, μάλιστα, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εφιστούν σχετική προσοχή στα παιδιά. Ευχαριστούμε για την “ευαισθησία” τους…

Εστειλα, λοιπόν, ένα μήνυμα στην κ. Αναστασοπούλου – δεν ξέρω εάν το πήρε, πάντως του κ. Ράπτη του απάντησε άμεσα, αλλά εγώ, βεβαίως, μια γονιός είμαι … -μαζί με φωτογραφίες που ελήφθησαν χτες στη 1 το μεσημέρι, για την άθλια κατάσταση που εξακολουθεί να υπάρχει στου δρόμους της Λάρισας, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων μέσων και υποδομών του κράτους και των μηχανισμών του, με ευθύνη των κυβερνώντων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το μήνυμα έχει ως εξής:

“Κυρία Αναστασοπούλου αν νομίζετε ή θέλετε να νομίζετε ότι είναι εξασφαλισμένη η ασφαλής πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο τους κάνετε μεγάλο λάθος και η ευθύνη για ό,τι προκύψει, που απεύχομαι, θα είναι αποκλειστικά δική σας και των συναρμοδίων σας . Δεν είναι δυνατό να παίζουμε με την σωματική ακεραιότητα των παιδιών για να δείξουμε ότι όλα βαίνουν καλώς, χωρίς αυτό να ισχύει.

Σας στέλνω φωτογραφίες στους δρόμους γύρω από την πολυκατοικία που μένω, στη συνοικία Αγίου Αθανασίου – μόνο στην πολυκατοικία μου περίπου 20 παιδιά πάνε σχολείο και δεκάδες άλλα, περίπου 100 στη γειτονιά. Σας στέλνω και φωτογραφίες που ελήφθησαν στη 1 το μεσημέρι για του λόγου το αληθές”.

Ενημερωτικά εγώ και πολλοί άλλοι γονείς με τα παιδιά μας πάμε καθημερινά και ερχόμαστε από το σχολεία πεζοί και όχι με τα κίτρινα λεωφορεία, διανύοντας αρκετά μεγάλη απόσταση.

Επισυνάπτω και τις σχετικές φωτογραφίες που δείχνουν πως ήταν χτες στη 1 το μεσημέρι οι δρόμοι Εργατικής Πρωτομαγιάς, Τζαβέλλα και Ηρας. Αύριο τι θα αλλάξει προς το καλύτερο και θα είναι όλα εντάξει; Ας απαντήσουν οι αρμόδιοι.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ