ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΟΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΘ «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ»

 

Συνάντηση με μέλη του Προεδρείου του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ», είχε ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων  Γιώργος Κατσιαντώνης, προκειμένου να συζητήσουν για μείζονος σημασίας ζητήματα που «ταλαιπωρούν» τα μέλη του Συνεταιρισμού αυτή την περίοδο.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού, κ.κ. Γιώργο Μηλιώνη και Ιωάννη Ζιώζια, αντίστοιχα, οι οποίοι του έθεσαν υπόψη το θέμα της καταστροφής που υφίστανται τις τελευταίες ημέρες, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας (χιονοπτώσεις, παγετός) που πλήττει την περιοχή.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των μελών του Συνεταιρισμού (ο οποίος αριθμεί 175 μέλη επί συνόλου 155 μονάδων), έχουν υποστεί σημαντικότατη μείωση της παραγωγής γάλακτος η οποία δεν πρόκειται να ανακτηθεί ως το τέλος της φετινής γαλακτοκομικής σεζόν,  που σε αριθμούς μεταφράζεται σε ποσοστό άνω του 30% σε σχέση με την παραγωγή σε αντίστοιχη χρονική περίοδο άλλων ετών, (π.χ Ιανουάριος 2016: 651.310 κιλά ,Ιανουάριος 2017: 455.917 κιλά) ενώ ιδιαίτερη αγωνία και προβληματισμό τους δημιουργεί το γεγονός ότι οι καιρικές προγνώσεις δείχνουν ότι τα φαινόμενα θα βρίσκονται σε έξαρση για το επόμενο χρονικό διάστημα, και ως εκ τούτου το πρόβλημα θα ενταθεί.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν κατά τη συνάντηση στον Βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, «είμαστε ένας Συνεταιρισμός με ιδιαίτερη δυναμική αφού αριθμούμε στο σύνολο περίπου 45.000 πρόβατα τα οποία μας δίνουν 7.500.000 τόνους γάλα, που στηρίζουμε μόνοι μας όλα τα μέλη την προσπάθειά μας από οικονομικής πλευράς επενδύοντας την τελευταία πενταετία πάνω από 25.000.000€ για τη δουλειά μας και που ποτέ δεν έχουμε πάρει επιδοτήσεις γιατί απλούστατα δεν είχαμε “ιστορικά δικαιώματα”, λόγω του ότι όλα μας τα μέλη είναι νέοι αιγοπροβατοτροτρόφοι με μέσο όρο ηλικίας 38-40 ετών».

Επεσήμαναν  δε, ότι «για αυτούς τους λόγους, και για το ότι, επιπλέον, δεν μπορούμε να τα βάλουμε με το Θεό, θέλουμε να βάλουμε στο τραπέζι το αίτημά μας να αποζημιωθούμε για όλη αυτή την απώλεια που έχουμε υποστεί, λόγω των καταστροφικών καιρικών συνθηκών».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κατσιαντώνης, κατανοώντας πλήρως το δίκαιο αίτημά τους, δεσμεύτηκε όπως προβεί σε σχετικές ενέργειες προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η ροή παραγωγής και εσόδων του Συνεταιρισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ