ΑΥΤΟ ΤΟ 10 ΛΕΠΤO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΒΑΡΟΣ

Έρευνες από νευροεπιστήμονες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος έχει κλίση προς τα λιπαρά ή τα ζαχαρούχα γλυκά, επειδή η ωραία γεύση τους συνδέεται με την έκκριση ντοπαμίνης και σεροτονίνης, ορμόνες που μας προκαλούν ευχαρίστηση και ευεξία.

Το FoodT, που θα είναι διαθέσιμο για συσκευές Android αυτή την εβδομάδα, βασίζεται σε ένα online παιχνίδι που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Exeter από ψυχολόγους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν τον εγκέφαλό μας να προτιμά τις  υγιεινές επιλογές.

Η ιδέα του παιχνιδιού είναι απλή: ο χρήστης θα βλέπει εικόνες υγιεινών και ανθυγιεινών τροφίμων, και θα πρέπει να αντιδρά πατώντας την υγιεινή επιλογή για να κερδίσει πόντους.

Με την επιβράβευση των χρηστών που επιλέγουν συνειδητά την υγιεινή επιλογή, το παιχνίδι μιμείται την ανταμοιβή του εγκεφάλου όταν επιλέγει τη ζάχαρη ή τα λιπαρά τρόφιμα.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας Natalia Lawrence ισχυρίζεται ότι με λιγότερο από δέκα λεπτά την ημέρα παιγνίδι, μπορεί να μας …ξανακαλωδιώσει τον εγκέφαλο.

Μια μελέτη με 83 ενήλικες φαίνεται να το επιβεβαιώνει: εκείνοι που έπαιζαν με την online έκδοση του παιχνιδιού τέσσερις φορές την εβδομάδα, κατανάλωναν κατά μέσο όρο 220 θερμίδες λιγότερες την ημέρα.

Η Δρ Lawrence είπε:

Είναι πολύ συναρπαστικό να βλέπουμε ότι η δωρεάν και απλή εκπαίδευσή μας μπορεί να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες και να έχουμε θετικό αντίκτυπο στις ζωές κάποιων ανθρώπων.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει γίνει αυτό το app θα ενθαρρύνει πραγματικά τους ανθρώπους να επιλέγουν υγιεινά τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά, αντί το πρόχειρο φαγητό.

The Telegraph

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ