ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗΣ

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, ευρεία σύσκεψη με αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων (ΠΣΑΘ) αποτελούμενη

από τους Κώστα Σπανούλη, Κώστα Γιωτάκο, Γιώργο Μαχά, Γιώργο Ζιάμα και Δημήτρη Δημογιάννη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμη.

Επίσης παραβρέθηκαν και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥπΑΑΤ από την Διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, τη Διαχειριστική Αρχή και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επίσπευση ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020), της Δράσης 10.1.4 του Μέτρου Μ10 που αφορά στη μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα, 5ετούς διάρκειας με 95% Ευρωπαϊκή συμμετοχή και δικαίωμα ένταξης των περισσοτέρων αγροτικών περιοχών της χώρας.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών κατέθεσαν υπόμνημα με εξειδικευμένες προτάσεις επί του θέματος.

Ο Υφυπουργός κ. Β. Κόκκαλης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα υλοποίησης του Μέτρου, αφού αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράγοντα για την προστασία του περιβάλλοντος, την αλλαγή νοοτροπίας του αγροτικού κόσμου στην ορθολογική χρήση των λιπασμάτων και την απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ