ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΙΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Απτόητοι από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και αμετακίνητοι στις θέσεις τους για έναρξη νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου εμφανίζονται οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας, δηλώνοντας έτοιμοι να ξαναβγούν στους δρόμους.

Την ώρα που συνάδελφοί τους «γαλάζιοι» δείχνουν αναποφάσιστοι για κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών (τουλάχιστο για τις 23/1) τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων με καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις και επαφές εντείνουν τις προετοιμασίες για το στήσιμο ισχυρών μπλόκων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη για τις 23/1, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που πάρθηκε στη Λάρισα στα μέσα Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το σχεδιασμό ο κύριος όγκος των αγροτών από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα θα συγκεντρωθεί στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ στον κόμβο του Αργυροπουλίου αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών αγρότες του Τυρνάβου αλλά και της Ελασσόνας.

Στον αντίποδα και στο «γαλάζιο» στρατόπεδο επικρατεί έντονος προβληματισμός με αφορμή τόσο την κακοκαιρία που επιμένει όσο και τις εξελίξεις που μάλλον δεν προέκυψαν μετά τις επαφές τους στην Αθήνα.

Έτσι πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για μπλόκο στη Μελούνα, με πιθανή ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου, την ώρα που δείχνει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις να ξεκινήσουν στις 26 Ιανουαρίου.

Πάντως σήμερα με μια ανάρτηση-γρίφο ο πρόεδρος των Α.Σ Λαρισαίων αγροτών Χρ. Σιδερόπουλος ανέφερε πως «ο κάμπος περιμένει…. Πρόσκληση έρχεται σύντομα».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ