Δ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΟΙ 8ΜΗΝΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Υποστηρίζει ότι ο δήμος βρέθηκε στο μέσον μιας αντιπαράθεσης των καναλαρχών με την κυβέρνηση

Κατηγορηματικές δηλώσεις διαβεβαιώνοντας πως και οι 90 εργαζόμενοι με 8μηνη σύμβαση απασχολούνται κανονικά στις δομές για τις ανάγκες των προσφύγων έκανε στο paidis.com ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού των Αθηνών.

«Οι άνθρωποι δεν κάθισαν ούτε λεπτό, αφού μετά την πρώτη επαφή με τη δομή και την παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων κλπ., και αμέσως μετά τα εγκαίνιά της με την εγκατάσταση των οικίσκων απασχολήθηκαν για τις ανάγκες των προσφύγων», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Δεληγιάννη.

Σημειώνεται πως με δεδομένη την πρόθεση για εγκατάσταση 1.500 περίπου προσφύγων στη δομή κρίθηκε αναγκαία η υπογραφή σύμβασης με 90 άτομα, εκ των οποίων τα 48 απασχολούνται στον καταυλισμό του Κουτσόχερου, καθώς ο αριθμός των προσφύγων περιορίζεται προς το παρόν στα 450 περίπου άτομα, ενώ οι υπόλοιποι στηρίζουν δομές που αφορούν τους πρόσφυγες.

Έτσι κοινωνικοί επιστήμονες, βοηθητικό προσωπικό, υπάλληλοι καθαριότητας και τεχνικοί λειτουργούν εντός της δομής, ενώ με βάση και έγγραφο του ΟΑΕΔ που ξεκαθαρίζει πως μέχρι και το 50% των 8μηνιτών μπορεί να απασχοληθεί σε παράλληλες δράσεις, οι υπόλοιποι βρίσκονται στη διαλογή ρούχων και τροφίμων για τον καταυλισμό (15), στο συντονισμό για τους φακέλους υγείας των προσφύγων, στο συμβουλευτικό σταθμό, το λογιστήριο αλλά και στα σχολεία που από βδομάδα θα υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα.

«Κανείς από αυτούς δεν… λιάζεται στη Λάρισα, ενώ προφανώς βρεθήκαμε στο μέσον μιας αντιπαράθεσης των καναλαρχών με την κυβέρνηση, που σίγουρα δεν μας αφορά και σαφώς δεν περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη Λάρισα!», κατέληξε ο κ. Δεληγιάννης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ