Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΒΟΛΕΥΕΙ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με τις φωτογραφικές διατάξεις μετατάξεων στον Δημόσιο Τομέα που αφορούν και την Εκπαίδευση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημιουργία κομματικού στρατού στον Δημόσιο τομέα, με παράτυπες και ρουσφετολογικές διατάξεις, είναι μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για άλωση της Δημόσιας Διοίκησης.

Με το νέο νόμο της κινητικότητας (ν. 4440/2016- ΦΕΚ 224/Α/2-12-2016) στο άρθρο 18 παρ.3  δίνεται η δυνατότητα μόνο σε όσους είναι αποσπασμένοι σήμερα στο Δημόσιο και Φορείς του, – όσον αφορά στην Εκπαίδευση σε Κεντρικές Υπηρεσίες, Περιφέρειες, ΔΙΔΕ, Γενικά Αρχεία, Βιβλιοθήκες κ.α. -με Υπουργική απόφαση, να καταθέσουν αίτηση μέχρι 2/1/2017 (δηλαδή σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός από την έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου νόμου), ώστε να μεταταχθούν στην υπηρεσία που υπηρετούν.

Η κυβέρνηση, δηλαδή, με τον πιο ευθύ και ξεκάθαρο τρόπο, αποκλείει από τη συγκεκριμένη διαδικασία όλους όσους είχαν αποσπασθεί τα προηγούμενα έτη, όσους είχαν κάνει ήδη αίτηση μετάταξης – υπάρχουν περίπου 1000 αιτήσεις προς μετάταξη εκπαιδευτικών που έχουν ήδη αποδεσμευτεί από τα υπηρεσιακά συμβούλια και εκκρεμεί η μετάταξή τους -και όσους επιθυμούν τώρα να μεταταχθούν, αλλά δεν έχουν αποσπασθεί φέτος.

Και όλα αυτά βέβαια, για να “βολέψει” όσους περισσότερους “ημετέρους” προλαβαίνει, χωρίς να διασφαλίζεται ηνομιμότητα και η δικαιοσύνηαπέναντι σε όλους και στον χώρο της Παιδείας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ