ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες και κυρίως οι ενημερώσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα και για τα προσφυγόπουλα της δομής του Κουτσόχερου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com οι συναντήσεις και επαφές για τον καλύτερο συντονισμό όλων είναι πλέον καθημερινές, ενώ αναμένεται και άμεση ενημέρωση από εξειδικευμένο προσωπικό του εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και γιατρούς, τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των συλλόγων γονέων των σχολείων που επιλέχθηκαν προκειμένου να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα.

Σημειώνεται πως ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων Δ. Δεληγιάννη, ενώ ήδη σημαντική βοήθεια στην όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία του προγράμματος παρέχουν και συμβασιούχοι που απασχολούνται στα σχολεία που επιλέχθηκαν.

Εξάλλου για το ίδιο θέμα σχετική ενημέρωση αναμένεται και αύριο Πέμπτη, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας όπου και θα συζητηθεί ευρύτερα το μεταναστευτικό.

Θυμίζουμε πως τα σχολεία που επιλέχθηκαν προκειμένου να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα είναι τα Δ.Σ Κοιλάδας και Τερψιθέας, το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας και τα 7ο, 30ο και 26ο Δ.Σ της Λάρισας, στα οποία και αναμένεται να «μοιραστούν» περίπου 120 παιδιά, ενώ ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινούν σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις όπου και λειτουργούν δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Ενδεικτικά, σήμερα στις 15.15 το μεσημέρι ξεκινούν τα μαθήματά τους στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας του Βόλου τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη δομή του «Μόζα», με φορείς, εκπαιδευτικούς και νεολαίους να βρίσκονται στο χώρο προκειμένου να υποδεχθούν τα παιδιά.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ