ΙΣΟΠΑΛΗ Η ΑΕΛ ΣΤΗ ΛΑΣΠΟΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με την πρώτη αγωνιστική παρουσία του Θεοδωρόπουλου κάτω από τα δοκάρια της και μόλις 5 Έλληνες παίκτες στην αρχική σύνθεσή της η ΑΕΛ αγωνίστηκε σε ένα ματς δίχως αύριο απέναντι στη Βέροια, στην εμβόλιμη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, με το τελικό 1-1 να αφήνει γλυκόπικρη γεύση στη μάχη της παραμονής.

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο και υπό βροχή οι «βυσσινί» έκαναν αισθητή την παρουσία τους πριν τη συμπλήρωση του 10λέπτου, όταν ωραίο πλασέ εντός περιοχής του Ικάουνιεκς πέρασε δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων, ενώ η απάντηση για τη Βέροια ήρθε στο 11’ όταν ο Θεοδωρόπουλος «ζεστάθηκε» μπλοκάροντας εύκολα μακρινό σουτ του Σαρπόνγκ.

Καλύτερη και πιο αποφασισμένη η ΑΕΛ στο πρώτο 20λεπτο πίεσε για το γκολ, ενώ στο 21’ η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι περνώντας άουτ πάνω από την εστία του Καντιμοίρη μετά από όμορφο πλασέ του Ντέλετιτς.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημίωρου η ΑΕΛ απώλεσε νέα ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν στο 27’ και μετά από ωραίο γύρισμα του Ικάουνιεκς εντός περιοχής ο Ρέντζας δεν κατάφερε να κάνει την προβολή μπροστά από την εστία της Βέροιας, με τους γηπεδούχους να καταγράφουν στο 29’ μια ατομική ενέργεια με το Βασιλαντωνόπουλο που πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.

Το ημίχρονο έδειχνε πως θα κλείσει χωρίς σκορ, με τους «βυσσινί» να αποτυγχάνουν για το 0-1 και στο 41’, όταν μετά από σέντρα του Αναστασόπουλου από δεξιά ο Ντοντό έπιασε ωραία κεφαλιά-ψαράκι με τη μπάλα να περνά και πάλι δίπλα από το δοκάρι του Καντιμοίρη, ωστόσο με την εκπνοή του ο Ικάουνιεκς είχε διαφορετική γνώμη!

Με τη συμπλήρωση 45’ λεπτών αγώνα και λίγο πριν το σφύριγμα του Σιδηρόπουλου ο Ρέντζας έκανε τη σέντρα από δεξιά, οι αμυντικοί απομάκρυναν όπως-όπως, η μπάλα κατέληξε στο Ντοντό που τη γύρισε παράλληλα εντός μικρής περιοχής και ο επερχόμενος Ικάουνιεκς έκανε με τακουνάκι το 0-1 για την ΑΕΛ!

Με τους γηπεδούχους να πιέζουν για την ισοφάριση και χωρίς πολλές φάσεις ξεκίνησε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο 61’ η ΑΕΛ αναγκάστηκε να στερηθεί των υπηρεσιών του Ντοντό που αποχώρησε τραυματισμένος μετά από φάουλ του Καλί και στο 69’ ήρθε το 1-1 για τους γηπεδούχους, όταν με όμορφη εκτέλεση φάουλ ο Σαρπόνγκ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Θεοδωρόπουλου!

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την ισοφάριση η Βέροια επιχείρησε και την ολική ανατροπή, με το Θεοδωρόπουλο να λέει «όχι» τουλάχιστο σε τρεις περιπτώσεις μετά από προσπάθειες των Σαρπόνγκ, Καπετάνου και Μπαλάφα (στο διάστημα 80’-85’), ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας, χωρίς τελικά να έρχεται για κανέναν η νίκη-ανάσα στη μάχη της παραμονής!

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε (66’ Τόμας), Λινάρδος, Μίλιεβιτς (66’ Κάλβο), Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Φατιόν (73′ Καπός), Αναστασόπουλος, Ικάουνιεκς (87′ Τικίτο), Ντοντό (66’ Γκαγιέχο), Ντέλετιτς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ:gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ