ΚΑΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΜΦΤΩΧΗΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εκκληση για βοήθεια από το σύλλογο γονέων μαθητών του 24ου Δ.Σ. 

Μια ακόμη οικογενειακή τραγωδία θυμάτων της οικονομικής κρίσης αποκάλυψε η πυρκαγιά που ξέσπασε το προηγούμενο Σάββατο σε φτωχικό σπίτι στη συνοικία Χαραυγή της Λάρισας, το οποίο κάηκε ολοσχερώς και στο οποίο διέμεναν η γιαγιά που εκείνη την ώρα ήταν μέσα, η μητέρα και τα δύο παιδιά τα οποία ευτυχώς έλειπαν την ώρα της φωτιάς και ετσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η φωτιά ξεκίνησε από το τζάκι που έκαιγε δίπλα στο κρεβάτι που κοιμόταν η γιαγιά, γρήγορα επεκτάθηκε στα σκεπάσματα και σε όλο το σπίτι που παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών κάηκε ολοκληρωτικά εξαιτίας και της κατασκευής του.

Το σπίτι ήταν το μοναδικό αποκούμπι της φτωχής μονογονεϊκής οικογένειας που ζει με ελάχιστους πόρους σε πολύ δύσκολες συνθήκες και δυστυχώς μαζί με αυτό χάθηκαν και όλα τα υπάρχοντα της οικογένειας, ακόμη και οι σχολικές τσάντες των παιδιών.

Η άθλια οικονομική κατάσταση, η αδυναμία της οικογένειας να αντικαταστήσει τα υπάρχοντά της οδήγησε το σύλλογο γονέων του 24δ.σ. στο οποίο πηγαίνουν και τα δύο παιδάκια να ξεκινήσει μία προσπάθεια για την εξεύρεση στέγης, κλινοσκεπασμάτων και επίπλων για τη φτωχή οικογένεια και ήδη οι προσπάθειες άρχισαν να πιάνουν τόπο, αφού ήδη υπάρχουν προσφορές για σπίτι, ενώ και κάποια πρώτα κλινοσκεπάσματα δόθηκαν από μέλη του συλλόγου αλλά και από τοπικές επιχειρήσεις.

Σήμερα η διοίκηση του συλλόγου απευθύνει έκκληση για την εξεύρεση κάποιων επίπλων. Στο κείμενο του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Το Σάββατο 14/01/2017 στη συνοικία Χαραυγή Λάρισας κάηκε ολοσχερώς το σπίτι οικογένειας όπου ζούσαν δύο αγοράκια ηλικίας 7 και 5 ετών με τη μητέρα και τη γιαγιά τους. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος να καούν όλα τα υπάρχοντα της οικογένειας (έπιπλα ρούχα κλινοσκεπάσματα ηλ/τρικός εξοπλισμός ως και οι σχολικές τσάντες των παιδιών!).

Μετά την είδηση αυτή ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του 24ου Δ.Σ. Λάρισας αφού επικοινώνησε με την ενορία της Αγ. Σοφίας και σε συνεργασία με την διευθύντρια  και το σύλλογο διδασκόντων σας καλούν να συνδράμετε οικονομικά στην προσπάθεια στήριξης οικογένειας του μαθητή!

H βοήθειά σας κρίνεται ΠΟΛΥΤΙΜΗ!!!

Για τυχόν χορηγίες (κυρίως για έπιπλα) τηλ. 6974071294

ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ (πρόεδρος Συλλ. 24ου Δ.Σ.)”

φωτο αρχείου

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ