Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Δ. Μπαξεβανάκη, στην τελετή εγκαινίων του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΕΚ Καμαρίων), προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πιστός στο δρόμο που χαράσσει η Κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην παραποίηση της αλήθειας, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης, παίρνει την σκυτάλη!

Μιλά για 8 χρόνια στασιμότητας στην Ειδική Αγωγή, όταν άπαντες αναγνωρίζουν πως σε αυτά τα 8 χρόνια και παρά τα όποια προβλήματα, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις που επέτρεψαν στην Ειδική Αγωγή να λειτουργήσει ικανοποιητικά.

Μιλά για θεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίες βελτιώνουν, δήθεν, τις συνθήκες της Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης! Εννοεί μήπως αυτή, που “έβαλε” απέναντι σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, ακυρώνοντας  στην πράξη την ειδική αγωγή, αφού μπορούν άπαντες, χωρίς κανένα προσόν, να εργάζονται σε όλες τις δομές της. Ή μήπως την τροπολογία, με την οποία, σταμάτησε η λειτουργία του πλέον επιτυχημένου ενταξιακού θεσμού, των τμημάτων ένταξης.

Μιλά για ίδρυση Ειδικών σχολείων και Τμημάτων ένταξης! Ξεχνά ωστόσο, ότι είχαν δρομολογηθεί από τη δική μας Κυβέρνηση.

Μιλά για έγκαιρες προσλήψεις αναπληρωτών! Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ειδικής Αγωγής, που τέλος του περασμένου Νοεμβρίου δεν είχε προσληφθεί Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Μιλά για έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων για σχολικούς συνεταιρισμούς στα Ειδικά Σχολεία και για υλοποίηση προγραμμάτων συνεκπαίδευσης! Για ποιους σχολικούς συνεταιρισμούς; Για αυτούς, που η Κυβέρνηση της ΝΔ θεσμοθέτησε και ενέταξε οργανικά στην λειτουργία των ΕΕΕΕΚ με το Ν.4186/2013 (άρθρο 28) και των οποίων την κατάργηση, ζητούν ακόμη και σήμερα; Και για ποια προγράμματα συνεκπαίδευσης; Για αυτά, που η Κυβέρνηση της ΝΔ θεσμοθέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσε λυσσαλέα;

Μιλά για το Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία! Προφανώς αναφέρεται στο Μητρώο που αφήσαμε έτοιμο προς λειτουργία, παρά τον πόλεμο που δεχόμασταν ως Κυβέρνηση.

Κάνει αναφορά στα ΕΕΕΕΚ! Στα οποία για πρώτη φορά με το Ν. 4186/2013, βάλαμε τάξη κατοχυρώνοντας τους αποφοίτους τους, συστήνοντας μάλιστα ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, ενώ είχαμε δρομολογήσει και τις ΣΕΚ Ειδικής Αγωγής, που πάγωσαν με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τέλος, καλό θα είναι να μας πει ο αρμόδιος Υπουργός, με τι κονδύλια θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, αφού το 50% των διαθέσιμων πόρων ΕΣΠΑ για την επόμενη πενταετία, δαπανήθηκε μόλις την πρώτη χρονιά από τον κ. Κουράκη;

Ο Υφυπουργός, για άλλη μια φορά διάβασε μια κακογραμμένη έκθεση ιδεών.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν βουλιάζει μόνο τον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής, αλλά την Παιδεία ολόκληρη».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ