Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΨΙΧΟΥΛΑ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και αφορούν την κατάσταση των εργαζομένων στη χώρα μας, ότι οι 6 στους 10 εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας και άθλιους μισθούς, αποτυπώνουν την ανάγκη να διεκδικηθούν πλατιά από περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους,

τα αιτήματα και η πρόταση νόμου που κατατέθηκε τον περασμένο Οκτώβρη στη Βουλή, από 540 συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανάμεσά τους και το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και δεκάδες τοπικά σωματεία.

Η ζωή μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της Ε.Ε, δεν συμβιβάζεται με τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης και της εκ’ περιτροπής εργασίας που σταθερά πληθαίνουν και γίνονται κυρίαρχη μορφή εργασιακών σχέσεων. Δεν μπορεί να συμβιβαστεί η ζωή μας με τα ψίχουλα, με τους μισθούς των 100 ως 500 ευρώ που αμείβονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.

Αποδεικνύεται στην πράξη ο ταξικός χαρακτήρας των μέτρων των μνημονίων, τα οποία ήταν οι αξιώσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας κάθε κλάδου. Ο άθλιος κατώτερος νομοθετημένος μισθός του 2012 έφτασε το 2017 να είναι το ταβάνι για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Η κοινή δράση για τα καυτά και άμεσα ζητήματα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, για την επιστροφή των κλεμμένων από μισθούς συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων απέναντι στη διαρκή επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό του και κυρίως η σύγκρουση στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς με τις εργοδοτικές αξιώσεις, είναι ο δρόμος και η διέξοδος για να μη συμβιβαστούμε με τη μίζερη ζωή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com