ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Πετυχημένη ήταν η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών α/βαθμιας που πραγματοποιήθηκε στο μεζεδοπωλείο «ΦΙΛΕΛΛOIΝΩΝ» στη Λάρισα.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν πρώην συνδικαλιστικά στελέχη για την προσφορά τους στην εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα

Οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Λάρισας  «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ»  Δημήτριος Νταφούλης, Θεόδωρος Θεμελής,  Παναγιώτης Χαραλάμπους και Βασίλειος Κουτσουγιάννης,

Οι πρώην αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Λάρισας Βάιος Καραϊσκος , Νίκος Καρανάσης και  Αντώνης Πράπας

Οι πρώην πρόεδροι της ΔΑΚΕ ΠΕ Λάρισας Δημήτριος Καραμούρτος και Κων/νος Καρτσαφλέκης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ελένη Αξιογλου , ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Παιδής και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων Ρ. Καραλαριώτου, συνδικαλιστικά στελέχη και εκπαιδευτικοί.

Ο Χρ. Κέλλας

«Δεν θα μιλήσω σήμερα μόνο ως αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της παράταξής μας, αλλά πρωτίστως ως γονιός και πολίτης αυτής της χώρας.

Τιμώ και σέβομαι τον Έλληνα δάσκαλο, που κόντρα σε όλες τις δυσκολίες που δημιούργησε η οικονομική κρίση και τις πενιχρές απολαβές του, συνεχίζει τον “μεγάλο αγώνα” για το αύριο των παιδιών μας, για το αύριο της πατρίδας μας.

Τιμώ και σέβομαι τον Έλληνα δάσκαλο, γιατί παρά τις ελλείψεις και τα “κακώς κείμενα”, που δυσκολεύουν την αποστολή του, επιμένει, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό του καθημερινά για τη γαλούχηση σωστών πολιτών.

Αυτές ακριβώς τις απόψεις μου, καθώς και πολλές ακόμα που αφορούν τον τομέα της Παιδείας, είχα την ευκαιρία πρόσφατα να εκθέσω στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και παράλληλα να τον ενημερώσω πως διαφωνώ κάθετα, σε κάθε ενέργεια – δήλωση απαξίωσης του ρόλου των εκπαιδευτικών. Στις μέρες μας χρειαζόμαστε ακριβώς το αντίθετο».

Με τα λόγια αυτά, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της.

«Αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι η στήριξη του ρόλου του εκπαιδευτικού και η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων, που θα του επιτρέψει να ασκήσει το λειτούργημά του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου, απαλλαγμένου από τα βαρίδια και τις ιδεοληψίες της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης, που γνώρισε αυτός ο τόπος, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι εκπαιδευτικοί, μα και όλοι όσοι συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, αυτά τα δύο χρόνια, ένιωσαν στο πετσί τους την προσπάθεια να υποβαθμιστεί ο ρόλος της εκπαίδευσης και να γυρίσει το ρολόι του χρόνου πολύ πίσω.

Όλοι εμείς, που έχουμε την τιμή να υπηρετούμε τον τομέα Παιδείας, με “μπροστάρη” τον Πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαβεβαιώνουμε, τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους μαθητές και τις οικογένειες τους, πως ο χώρος της εκπαίδευσης αποτελεί την αφετηρία, για την επανεκκίνηση της χώρας για ένα καλύτερο αύριο.

Οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι σήμερα, δεν μας αξίζουν και όλοι μαζί, ενωμένοι, θα τις αλλάξουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος βουλευτής, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί με επαινετικά σχόλια και στους πρώην Προέδρους και στελέχη της ΔΑΚΕ που βραβεύτηκαν και τους οποίους χαρακτήρισε “στυλοβάτες της παράταξης”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com