ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ “ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΖΗΤΑ Ο Κ.ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Την ανάγκη ενίσχυσης των κτηνοτρόφων μετά την παρατεταμένη κακοκαιρία που χτύπησε την Θεσσαλία, αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας.

Η κακοκαιρία που έπληξε την Θεσσαλία τις τελευταίες εβδομάδες, με τους μεγάλους όγκους χιονιού αλλά και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες – με τον ολικό παγετό να επικρατεί σε πολλές περιοχές για πολλές μέρες – δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ήδη πολύπαθη ελληνική κτηνοτροφία. Όπως αναφέρουν σύλλογοι και συνεταιρισμοί κτηνοτρόφων από την περιοχή της Ελασσόνας, η μείωση της παραγωγής γάλακτος είναι τόσο μεγάλη που πολλοί κτηνοτρόφοι μιλούν για μια χαμένη χρονιά.

Το ποσοστό αυτό αυτής της μείωσης είναι 30%, χωρίς να συνυπολογιστούν οι απώλειες σε νεογνά ζώα αλλά και οι ζημιές σε εγκαταστάσεις οι οποίες δεν άντεξαν τις μεγάλες ποσότητες χιονιού που έπεσαν σε διάφορες περιοχές της ορεινής Θεσσαλίας. Το Ποτάμι ρωτά σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο, ώστε οι πληγέντες κτηνοτρόφοι να λάβουν έγκαιρα τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ