ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 26ου Δ.Σ.

Δήλωση – καταγγελία μέλους της διοίκησης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τη σκυτάλη από τη διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας εναντίον του προέδρου του δ.σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου πήρε με δηλώσεις της στο ΑΠΕ το μέλος της διοίκησης του συλλόγου Ιωάννα Γκονέλα η οποία υποστηρίζει ότι δεν κλήθηκε να εκφέρει γνώμη για τις ανακοινώσεις του συλλόγου.

Ειδικότερα το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Ιωάννα Γκονέλα και μητέρα δύο παιδιών, σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε τα εξής: «Δεν τηρούνται οι διαδικασίες λειτουργίας του συλλόγου, σχετικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων». «Ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε κλήθηκα σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, παρά μόνο για οριστούν τα όργανά του, καθώς και στην τελευταία συνεδρίαση την Κυριακή 22 Ιανουαρίου» είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Γκονέλα.

Σε ερώτηση λοιπόν που της τέθηκε, αν είχε την δυνατότητα να εκφράσει γνώμη για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που δημοσιεύονται στον Τύπο και οι οποίες προκαλούν το μίσος ενάντια στους πρόσφυγες, το μέλος του Δ.Σ. υποστήριξε ότι «όχι μόνο δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που στέλνονται στον Τύπο, αλλά λέω κατηγορηματικά ότι για όλες αυτές τις ανακοινώσεις, ποτέ δεν κλήθηκα να εκφέρω γνώμη».

Τέλος η Ιωάννα Γκονέλα εξέφρασε και την προσωπική της γνώμη σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται την ένταξη των προσφύγων στο σχολείο, λέγοντας πως αυτά τα παιδιά «έχουν κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση». «Η προσωπική μου γνώμη είναι πως αυτά τα παιδιά που αναγκάστηκαν λόγω του πολέμου να φύγουν από την πατρίδα τους, έχουν κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση βάση νόμου», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ