ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Ολοκληρώθηκαν από την πλευρά του δήμου Λαρισαίων οι προετοιμασίες για την υποδοχή των πρώτων προσφυγόπουλων σε σχολεία της Λάρισας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έναρξη των μαθημάτων προσδιορίζεται εντός της εβδομάδας.

Ήδη οι εκπαιδευτικοί που πρόκειται να απασχοληθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης παρουσιάστηκαν σήμερα στις σχολικές μονάδες, ενώ όπως είναι γνωστό τα παιδιά της δομής θα φοιτούν σε απογευματινή βάρδια και πιθανότατα από τις 14.00-18.00.

Σημειώνεται πως τουλάχιστο προς το παρόν και σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη τα προσφυγόπουλα θα ξεκινήσουν μαθήματα σε δύο δημοτικά σχολεία και το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, ενώ έγκυρες πηγές του paidis.com αναφέρουν πως η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος θα ξεκινήσει από το Δ.Σ της Τερψιθέας  για να ακολουθήσουν σταδιακά και τα επόμενα σχολεία.

Εξάλλου ο δήμος Λαρισαίων προχωρά και στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση αλλά και τη γενικότερη διαχείριση ζητημάτων που σχετίζονται με το προσφυγικό, ενώ παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε η συγκεκριμένη επιτροπή να παρίσταται στα σχολεία της Λάρισας για την υποδοχή των προσφυγόπουλων.

Τέλος άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις γονέων του 26ου αλλά και του 7ου ΔΣ της πόλης που εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε φοίτηση προσφυγόπουλων στα συγκεκριμένα σχολεία.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Vice

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ