ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 26ου Δ.Σ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Ξεφεύγοντας προφανώς από τα στενά όρια μιας αντιπαράθεσης και αμφισβητώντας ανοιχτά πλέον θεσμοθετημένα όργανα, όπως ο Σύλλογος δασκάλων και η Ένωση Γονέων, τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 26ου Δ.Σ Λάρισας προχωρούν σε νέα ανακοίνωση με αφορμή το θέμα της υποδοχής των προσφυγόπουλων στο σχολείο τους!

Έχοντας πάντα στο στόχαστρο τη διευθύντριά του κ. Σταγιάννη, αλλά και το Σύλλογο Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού που τη στήριξαν με ανακοινώσεις τους, καθώς και την Ένωση Γονέων, τα μέλη του συλλόγου αμφισβητούν τις καταγγελίες περί ανάρτησης βίντεο με ρατσιστικό περιεχόμενο, καλώντας μάλιστα τη διευθύντρια του σχολείου τους να τους ενημερώσει σχετικά, αλλιώς «σκοπός της είναι να συκοφαντήσει».

Σε μακροσκελέστατη ανακοίνωση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“ Χαιρόμαστε για τα αντανακλαστικά του συλλόγου των δασκάλων Λάρισας, που άμεσα έσπευσαν να παράσχουν στήριξη στην κα Σταγιάννη, χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, αλλά και χωρίς να ενδιαφερθούν να πληροφορηθούν αντικειμενικά για αυτά.

Είμαστε χαρούμενοι που παρακολουθεί την σελίδα του συλλόγου μας στο facebook. Δεν είναι καμία κρυφή σελίδα, αντίθετα την έχουμε δημοσιοποιήσει σε όλους τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας και όχι μόνο. Όμως, θα περιμέναμε από την ίδια να επιτελούσε τον ρόλο της ως Διευθύντριας και εκπαιδευτικού του σχολείου μας, και να επικοινωνούσε μαζί μας ενημερώνοντας ποια είναι τα ρατσιστικά βίντεο ή κείμενα ώστε να επιληφθούμε άμεσα με την απομάκρυνσή τους. Αντί να πράξει κάτι τέτοιο, αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο της αορίστως σε ρατσιστικό βίντεο που υπάρχει στην σελίδα του συλλόγου μας με προφανή κατά την άποψή μας σκοπό να μας συκοφαντήσει και όχι να μας προστατεύσει. Είναι πάγια η θέση μας ενάντια στη λογοκρισία, δεν κατέχουμε το αλάθητο, και επιθυμούμε να ακούγονται όλες οι απόψεις, αρκεί να είναι σύννομες. Συνεπώς, έστω και τώρα, την παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσει, ώστε να το διαπιστώσουμε και εμείς.

Δεδομένου ότι η κα Σταγιάννη δεν εκπροσωπεί τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας, την καλούμε να σταματήσει να μιλά στο όνομα τους, κάνοντας ότι δεν γνωρίζει τις αποφάσεις του συλλόγου μας για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας, διότι η συμπεριφορά της αυτή είναι άκρως αντιδημοκρατική και προσβλητική απέναντι στους γονείς και μέλη του συλλόγου μας. Εκτός και εάν δεν την ενδιαφέρουν οι αποφάσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μαθητών του σχολείου μας και σκοπεύει να υποδεχθεί τα προσφυγόπουλα με γονείς από άλλα σχολεία και με άτομα και οργανώσεις που καμία σχέση δεν έχουν με το σχολείο μας. Εάν οι ενέργειες αυτές δεν είναι ο ορισμός του ακραίου και αντιδημοκρατικού τότε θα πρέπει να αλλάξουμε τα λεξικά της γλώσσας μας.”

Νωρίτερα και στην ίδια πάντα ανακοίνωση τα μέλη του συλλόγου δεν διστάζουν να αμφισβητήσουν το κύρος και της Ένωσης Γονέων, φτάνοντας μάλιστα να περιγράψουν «επαγγελματίες προέδρους… οι οποίοι χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση βγαίνουν και μιλάνε εξ ονόματος του λαού»!!!

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι:

“… Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για επαγγελματίες προέδρους συλλόγων και οργανώσεων, οι οποίοι χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση βγαίνουν και μιλάνε εξ ονόματος του λαού.

Αλήθεια, πως άραγε η Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μαθητών Λάρισας δημοσιοποιεί άρθρο με την παραπλανητική ετικέτα του συγκεκριμένου συλλόγου; Γιατί δεν λέει στους πολίτες πως ότι δημοσιοποιεί εκφράζει μόνο την ίδια (ή και ποιους άλλους), δεδομένου ότι ουδέποτε κληθήκαμε σε συνεδρίαση του εν λόγω συλλόγου, αν και μέλη του, για να αποφασίσουμε σχετικά (!)”

Τέλος αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως παρά την όποια απόπειρα πρόσβασης στην κατά τα άλλα «ανοιχτή» σελίδα του συλλόγου, αυτή περιορίζεται σε μόλις 2 αναρτήσεις χωρίς ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να δει το τι προηγήθηκε ή σχολιάστηκε, δημοκρατικά πάντα…

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ