ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ HELLEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΕΚΘΕΣΗ

Τις ενστάσεις τους για τη μεγάλη αύξηση που επέβαλε η Hellexpo στις τιμές ενοικίασης των περιπτέρων της αγροέκθεσης που θα διοργανώσει φέτος στη Λάρισα, ως συνέχεια της γεωργοκτηνοτροφικής έκθεσης που διοργάνωνε ο δήμος Λαρισαίων, εξέφρασαν στον αντιδήμαρχο κ. Νταή κατασκευαστές αγροτικών μηχανημάτων της Λάρισας

που ζήτησαν για τους ντόπιους κατασκευαστές να ισχύσει ο παλιός τιμοκατάλογος, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο και σχετικό ρεπορτάζ του paidis.com.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν αναφέρουν τα εξής:

“Θέλοντας να δηλώσουμε συμμετοχή στην γεωργική- κτηνοτροφική έκθεση πληροφορηθήκαμε ότι φέτος την διοργανώνει η HELLEXPO  η οποία ζητάει  να πληρώσουμε τριπλάσια τιμή από τα προηγούμενα χρόνια.(50 ευρω/τετρ μέτρο αντί  14/ευρώ /τετρ  που ίσχυε πριν).

Αυτό είναι απαράδεκτο και κάνει μεγάλη ζημιά στους Λαρισαίους μικρούς κατά κανόνα κατασκευαστές που για πολλά χρόνια στήριζαν δυνάμωσαν και καθιέρωσαν την έκθεση σε συνεργασία με τον δήμο Λάρισας.

Με αυτές τις τιμές πολλοί  μικροί κατασκευαστές αδυνατούν να συμμετέχουν στην έκθεση τους ενώ αντίθετα συμμετέχουν οι μεγάλες κυρίως ξένες (εκτός νομού) εταιρίες απευθυνόμενοι στους δικούς μας πελάτες (αγρότες-κτηνοτρόφους) ενώ εμείς αποκλειόμαστε.

Θέλουμε η έκθεση να έχει αναπτυξιακό ρόλο για το νομό , μας στηρίζοντας τις μικρές κατά κανόνα επιχειρήσεις , ενημερώνοντας παράλληλα τους γεωργούς και κτηνοτρόφους .

Απαιτούμε οι τιμές ,για τους Λαρισαίους μέλη του επιμελητηρίου, να παραμείνουν οι παλιές (14 ευρώ/τετρ.μετρο) και όχι  οι απαράδεκτες (50 ευρώ/τετρ. μέτρο)που ζητάτε τώρα.

Πιστεύουμε ότι θα κάνετε δεκτό το αίτημά μας και δεν θα αποκλείσετε τους Λαρισαίους επαγγελματίες από τη δική τους έκθεση που τόσα χρόνια στήριξαν ποικιλοτρόπως μαζί με την δημοτική αρχή.

Εξ άλλου σε πολλές εκθέσεις συνηθίζεται να δίνουν χαμηλές τιμές στις εταιρίες του τόπου όπου διοργανώνονται”.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Παράλληλα και με δεδομένο ότι δεν απέσπασαν κάποια δέσμευση από τον κ. Νταή οι κατασκευαστές κατέθεσαν υπόμνημα και στη διοίκηση του επιμελητηρίου ζητώντας να αναλάβει ο φορέας το κόστος συμμετοχής των μελών του στην έκθεση. Αναλυτικά αναφέρουν:

“Σας επισυνάπτουμε αίτημα προς τον δήμο Λάρισας σχετικά με τις υπερβολικές τιμές που χρεώνει τη συμμετοχή στην γεωργική έκθεση, αναθέτοντας την διοργάνωση στην  HELEXPO  αγνοώντας τους επαγγελματίες του νομού μας και τους φορείς του.

Σας παρακαλούμε, εφ’ όσον  είναι μέσα στις δυνατότητες να επιχορηγήσετε το κόστος συμμετοχής των μελών  σας που συμμετέχουν στην έκθεση συνδράμοντας έτσι στην προσπάθεια μας να επιβιώσουμε και αναπτυχθούμε μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που μας επιβάλει η κρίση που όλοι μας βιώνουμε”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ