ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΚΡΑ “ΓΑΛΑΖΙΑ” ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν αποκλείεται ενωτική πρωτοβουλία παλαιότερων αγροτοσυνδικαλιστών

Ολο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο κοινής καθόδου όλων των τρακτέρ που πέρυσι βρίσκονταν στο μπλόκο των Τεμπών σε νέα κινητοποίηση αφού από τη μία οι κόντρες που υπήρχαν πέρυσι μεταξύ των συνδικαλιστών φαίνεται ότι δημιούργησαν ένα ρήγμα το οποίο θεωρείται δύσκολο έως αδύνατο να κλείσει δημιουργώντας προϋποθέσεις ενωτικού αγώνα.

Αυτό κάθε μέρα που περνά φαίνεται όλο και περισσότερο, αφού ούτε σήμερα στάθηκε δυνατό κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Φαλάνη των αγροτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη του Σαββάτου στον Πλατύκαμπο. Και σε αυτή τη σύσκεψη φάνηκε η διχόνοια μεταξύ των συνδικαλιστών, ενώ σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει ενιαία έκφραση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και νέα σύσκεψη στον Πλατύκαμπο.

Παράλληλα σήμερα υπήρξε απόφαση δημιουργίας νέου μπλόκου αγροτών του πρώην δήμου Κοιλάδας στην εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων. Οι συγκεκριμένοι αγρότες ήταν πέρυσι στα Τέμπη και μέχρι σήμερα κρατούσαν αποστάσεις από τους αγρότες του δήμου Κιλελέρ που είχαν την πρωτοβουλία των συσκέψεων στον Πλατύκαμπο και τη Φαλάνη.

Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα παλιοί αγροτοσυνδικαλιστές με συμμετοχή σε όλα τα μπλόκα του παρελθόντος φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής αφήνοντας τουλάχιστον προς το παρόν να εξελιχθούν οι προσπάθειες που καταβάλουν οι νεώτεροι συνδικαλιστές.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα περιμένουν πολύ καιρό και δεν αποκλείεται να αναλάβουν πρωτοβουλίες στις αρχές Φεβρουαρίου όταν θα έχει ξεκαθαρίσει και η εικόνα των μπλόκων για νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ίσως να μην περιλαμβάνει αυτή τη φορά κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς, αλλά άλλες μορφές αγώνα που θα υποδείξουν οι αγρότες που θα ανταποκριθούν σε ενδεχόμενο κάλεσμά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ