ΕΚΘΕΣΗ FASHIONNOW ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Την Κυριακή στις 29 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 μ.μ.«ζωντανεύει» ξανά η έκθεση «FashionNow» στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η έκθεση αποτελεί μια συνεργασία του μουσείου με το “Σωματείο Εικαστικών Λάρισας 8” και παρουσιάζει 18 έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών και σχεδιαστών με θεματικό άξονα το wearableart, την  τέχνη που φοριέται.

Πρόκειται για μια έκθεση σύγχρονης τέχνης που παντρεύει την αισθητική απόλαυση με το βίωμα, ενώ για πρώτη φορά ο αίθριος χώρος του μουσείου αποκτά συμβολική σημασία, συνομιλεί με την εννοιολογική υπόσταση των έργων και ενισχύει την εμπειρία του θεατή.

Στόχος της έκθεσης είναι να προσελκύσει και να προβληματίσει το κοινό της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, παρουσιάζοντας ένα παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο «Τη σχέση Μόδας και Μουσείου», θέτοντας το επίκαιρο ερώτημα: «Είναι η μόδα τέχνη» ;

Και αν ναι θα έπρεπε να εκτίθεται στα μουσεία;

Πως ορίζουμε τι είναι τέχνη και τι είναι μόδα ;

H έκθεση «FashionNow» επιχειρεί να τραβήξει μια νοητή γραμμή ανάμεσα τους, ακροβατώντας ανάμεσα σε δυο συγγενικές έννοιες που συνομιλούν, συνυπάρχουν και παράλληλα εξελίσσονται.

Το  «FashionNow» είναι μόλις η δεύτερη έκθεση μ’ αυτή τη θεματολογία στην Ελλάδα, με την πρώτη να  έχει πραγματοποιηθεί το 2014 στο μουσείο Μπενάκη.

Το Θεσσαλικό μπαλέτο πλαισιώνει την έκθεση με την εντυπωσιακή χορογραφία “Vogue”, μεταφέροντας στο κοινό την αίσθηση μιας φωτογράφισης μόδας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η χορογραφία φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου, Γκες Μίχωφ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com