ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΕΡΤ!

Κλήθηκε στην Αστυνομία η διευθύντρια του 26ου Δ.Σ με αφορμή τις απειλές που δέχθηκε

Ξεφύγανε τελείως στη Λάρισα με αφορμή τις αντιδράσεις ορισμένων για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων σε σχολεία της πόλης, με το θέμα όπως επισημάνθηκε από τη σελίδα να παίρνει πανελλαδικές διαστάσεις, αφού πλέον στο χορό των καταγγελιών μπήκε και η Κρατική Τηλεόραση, την ώρα που η διευθύντρια του 26ου Δ.Σ κλήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία και ερευνά την υπόθεση.

Η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Σταγιάννη, κλήθηκε στην Ασφάλεια με αφορμή τις απειλές που δέχθηκε και στις οποίες αναφέρθηκε η σελίδα.

Το paidis.com, επικοινώνησε μαζί της αλλά η κ. Σταγιάννη αρνήθηκε λόγω της έρευνας να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δήλωση, την ώρα που οι αστυνομικές αρχές ερευνούν πλέον τη δράση και τις ρατσιστικές τοποθετήσεις ατόμων στο διαδίκτυο και μέσα από τη σελίδα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή της και η ΕΡΤ επισημαίνει τα εξής:

«Με ανώνυμες απειλές και ακατονόμαστες ύβρεις κατά των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αποφάσισαν εσχάτως να δώσουν τη μάχη εναντίον της ανεξάρτητης και πλουραλιστικής ενημέρωσης οι θιασώτες του ρατσιστικού μίσους.

Αφορμή υπήρξε η εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ, η οποία κάλυψε δημοσιογραφικά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Πέραμα και στη Λάρισα σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής και τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Φαίνεται όμως, ότι η δημοσιοποίηση και η καταγγελία έκνομων πράξεων ενόχλησε κάποιους, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία μέσω SMS να απειλήσουν κατ’ επανάληψη, χρησιμοποιώντας υβριστικό λόγο, τους δημοσιογράφους – παρουσιαστές της εκπομπής Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα. Με μηνύματα ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου επιχειρούν να πετύχουν να σιωπήσει ή να αλλοιωθεί η δημοσιογραφική προσέγγιση. Δεν θα τα καταφέρουν».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ