ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΟΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Γονείς εναντίον γονέων στην κοινότητα της Τερψιθέας Λάρισας, καθώς η έμπνευση ορισμένων για τη δημιουργία «συντονιστικού οργάνου» που αντιτίθενται στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο εκεί δημοτικό σχολείο, προκαλεί τριβές στο χωριό, την ώρα που σε κλίμα έντασης που συνοδεύτηκε από λεκτικούς διαξιφισμούς ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ

η προγραμματισμένη ενημέρωση των γονέων του σχολείου από την πλευρά της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου, το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βούλγαρη και αρμόδιων σχολικών συμβούλων για το όλο θέμα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις για την κατάσταση της υγείας των προσφυγόπουλων και τον εμβολιασμό τους καθώς και για τον περιορισμένο αριθμό τους, αφού μόλις 40 παιδάκια θα φοιτήσουν σε απογευματινή βάρδια στο σχολείο και μετά τις 15.00 το απόγευμα, δεν έλειψαν οι φωνές ορισμένων που επέμειναν τα παιδιά να φοιτήσουν σε άλλα σχολεία, φτάνοντας μάλιστα να ζητήσουν τη λειτουργία κλειστού σχολείου της Μάνδρας ειδικά για τους πρόσφυγες της δομής!

Σημειώνεται πως μέλη του περίφημου Συντονιστικού μιλούν ήδη για κατάληψη του σχολείου σε περίπτωση που φτάσουν εκεί προσφυγόπουλα, την ώρα που δεν διστάζουν να εκτοξεύουν απειλές και προς τα μέλη του συλλόγου γονέων που έχουν αντίθετη άποψη, ενώ στο στόχαστρο του ίδιου «οργάνου» φαίνεται να έχει μπει τόσο ο Δήμος Λαρισαίων όσο και η τοπική κοινότητα.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο των ίδιων επαφών και ενημερώσεων ο κ. Βούλγαρης θα έχει την Τετάρτη ανάλογη συνάντηση και στη Λάρισα με τους γονείς του 26ου δημοτικού σχολείου της πόλης, την ώρα που από μέρες κυκλοφορεί επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως η συντριπτική πλειοψηφία δεν θέλει τα προσφυγόπουλα, με τον ίδιο να καλεί τους γονείς «να βρίσκονται σε ετοιμότητα, στην περίπτωση που δεν γίνει σεβαστή η απόφαση του συλλόγου μας και επιχειρηθεί η φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας με αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό τρόπο»!

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ:ert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ