ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΣΕ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑ

Για Α/ΓΕΕΦ προτάθηκε ο Ηλίας Λεοντάρης

Παρουσία του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου και στον απόηχο των πρόσφατων «κεραυνών» που εξαπέλυσε ο απερχόμενος Α/ΓΕΑ Χρ. Βαΐτσης περιγράφοντας «προσβλητική και άκομψη αποστρατεία» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην 110 Π.Μ στη Λάρισα, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της νέας διοικήσεως του ΑΤΑ, με τον Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη

να αναλαμβάνει νέος Αρχηγός στη θέση του απερχόμενου Αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, που ανέλαβε νέος Α/ ΓΕΑ.

Στο περιθώριο της τελετής και μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο αξιόμαχο του στρατεύματος, αλλά και στα περιστατικά φαντάρων που σχημάτισαν τον «Αλβανικό Αετό».

«Ξεκάθαρα τέτοια φαινόμενα δεν θα γίνουν ανεκτά, ενώ θα εξαντληθούν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές, διοικητικές και πολύ πιθανόν και ποινικές ευθύνες, καθώς δεν επιτρέπεται να δίνουμε τροφή σε εκείνους που προσπαθούν να αναβιώσουν έναν εθνικισμό στην πατρίδα μας προσβάλλοντας της Ελλάδα», τόνισε ο ΥΠΕΘΑ.

Ακολούθως ο υπουργός Άμυνας μετέβη στην 1η Στρατιά, όπου και πραγματοποιήθηκε ανάλογη τελετή με τον απερχόμενο Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη να παραδίδει στο νέο Διοικητή, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, με τον αρμόδιο υπουργό να ανακοινώνει επίσημα πρόταση για ανάληψη του Αρχηγείου Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο από τον απερχόμενο διοικητή της 1ης Στρατιάς.

«Έχετε μόλις 1,5 μήνα ξεκούρασης καθώς σας πρότεινα για τη θέση του νέου Αρχηγού», είπε απευθυνόμενος στο κ. Λεοντάρη ο ΥΠΕΘΑ παρουσία των δημοσιογράφων.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ