«ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΣΑΝ» ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ (ΦΩΤΟ)

Θερμή υποδοχή από αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και φορέων του νομού

Κάνοντας πράξη τις αποφάσεις του Συντονιστικού και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το χιονόνερο που έπεφτε από νωρίς στην ευρύτερη περιοχή εκατοντάδες μικρομεσαίοι αγρότες «στρατοπέδευσαν» από το μεσημέρι της Πέμπτης στον κόμβο της Νίκαιας, δηλώνοντας αποφασισμένοι «να δώσουν αγώνα επιβίωσης».

Υπό τις επευφημίες και τα συνθήματα αντιπροσωπείας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τα πρώτα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από τη Λάρισα, τα Φάρσαλα και τις γύρω περιοχές έκαναν την εμφάνισή τους γύρω στις 14.30 στον παράδρομο ΙΚΕΑ, για ακολουθήσουν στη συνέχεια αγρότες των Τρικάλων και της Καρδίτσας που με μαύρες σημαίες και εκκωφαντικά κορναρίσματα ενίσχυαν συνεχώς το μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο της Νίκαιας, κλείνοντας το ένα ρεύμα του δρόμου.

Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων αγροτών κ.κ Ρ. Μαρούδας, Β. Μπούτας και Κ. Τζέλας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή «παρά τις άσχημες συνθήκες και την κυβερνητική προπαγάνδα», τονίζοντας πως πρόκειται για μια μάχη επιβίωσης με στόχο την μη εφαρμογή μιας πολιτικής που οδηγεί σε φτωχοποίηση των αγροτών και η οποία δεν θα περάσει αναπάντητη.

«Τα μπλόκα θα ενισχύονται κάθε μέρα, ενώ από τη Νίκαια θα ανάψει η φλόγα ενός ωραίου αγώνα, ως απάντηση σε όσους επιδιώκουν με τις πολιτικές τους να μας διώξουν από τη γη και τα χωριά μας», τόνισαν οι αγρότες.

Τέλος οι εκπρόσωποι των αγροτών αντέδρασαν με… χαμόγελα στις πιέσεις των δημοσιογράφων για το εάν προτίθενται να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού, ενώ τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών, τονίζοντας την ανάγκη για κοινό μέτωπο, εξέφρασε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, σήμερα Πέμπτη (26-01-2017), από ώρα 14.30΄ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον κόμβο Νίκαιας του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, των φορτηγών και των λεωφορείων, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000] μέχρι τη διασταύρωση Κιλελέρ [Χ/Θ 329+400].

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα: 

  1. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000] προς την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000].
  1. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [ Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε.]. 

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα 2410 -683168, 2410-683169,2410-741253.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com