ΈΜΑΘΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ

 

Ενημερωτική επίσκεψη στο Α΄1 Τμήμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας πραγματοποίησε στέλεχος του Κέντρου Λάρισας Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT κ. Χρυσόμαλλου Σωκράτη. Η επίσκεψη διοργανώθηκε με στόχο την πληροφόρηση των μαθητών και την διαμόρφωση ευρωπαϊκής συνείδησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα Teachers 4 Europe που υλοποιεί η συγκεκριμένη τάξη, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία, τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρέλαβαν ένα ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα δουλέψουν στην τάξη μαζί με τη δασκάλα τους Γραμματή Καΐπη και θα το μελετήσουν με τους γονείς τους με σκοπό να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους για την ΕΕ.

Επίσης, μέσω μιας βιωματικής δραστηριότητας και επίσκεψης σχετικού ιστότοπου στο διαδίκτυο οι μαθητές σχημάτισαν μια πρώτη εικόνα για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις, τα σύμβολα της ΕΕ, την καθιέρωση του ενιαίου νομίσματος, τις ευρωπαϊκές γλώσσες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Eυρωπαίων πολιτών. Στο τέλος τα παιδιά της Α΄1τάξης έπαιξαν το διαδραστικό παιχνίδι “Πάμε Ευρώπη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ