ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων που συγκαλεί σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων συλλόγων

Η Ένωση γονέων και κηδεμόνων μαθητών δήμου Λάρισας καλωσορίζει και υποδέχεται τα προσφυγόπουλα στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας και στα σχολεία που θα ακολουθήσουν, ταυτόχρονα καλεί  γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία, επιστημονικούς  φορείς με αποφάσεις τους να πάρουν μέρος στην υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολειά μας.

Τους καλούμε να απομονώσουν και να αποδοκιμάσουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που στοχοποιούν τα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειές τους.

Με θλίψη παρακολουθούμε ανήλικα προσφυγόπουλα να στοχοποιούνται ως φταίχτες των προβλημάτων μας, ξεχνώντας ότι είναι κατατρεγμένα ανήλικα παιδιά, που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους χάνοντας οικογένεια, σπίτι – πατρίδα, λόγω των πολέμων που διεξάγονται. Μια ολόκληρη γενιά παιδιών που δεν θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει φυσιολογικά, να μορφωθεί, να μεγαλώσει όπως πρέπει. Δεν χάνουμε ποτέ από τη μνήμη μας τα μάτια των παιδιών που γλυτώνουν από τον πόλεμο, δεν ξεχνάμε τον Αϊλάν και όλα τα άλλα παιδιά που «χάθηκαν» στις θάλασσες.

Ξέρουμε καλά ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν ήρθαν στην Ελλάδα για τουρισμό και αναψυχή. Φεύγουν από τις χώρες τους, ψάχνοντας να βρουν ένα καλύτερο αύριο, να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Όσοι καταφέρουν να σωθούν από τις βόμβες, από τις κακουχίες, από τους δουλεμπόρους, από τα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου, περνάνε στη χώρα μας, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς, αλλά κυρίως για τα παιδιά τους.

Επίσης καλούμε τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Γονέων, αλλά και κάθε γονέα, στη σύσκεψη που διοργανώνουμε αύριο Παρασκευή 18.00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ και του συλλόγου εκπαιδευτικών α/θμιας εκπαίδευσης (Λαπηθών 6) προκειμένου να διεκδικήσουμε από κοινού να είναι πλήρης και ομαλή η ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών και την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για όλα τα παιδιά, να συζητήσουμε πώς θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας, και πώς θα απομονώσουμε τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ