ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Τυρνάβου με αφορμή την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τους, έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που στόχο έχει, να τους εξαναγκάσει να εγκαταλείψουν τη γη και την παραγωγή,

και να περάσει στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. μαζί με τα μνημόνια που έχουν ψηφιστεί από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις προηγούμενες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι εργαλεία, που επιταχύνουν το ξεκλήρισμα του μικρού αγρότη –  κτηνοτρόφου.

Η υλοποίηση των κυβερνητικών μέτρων που περιλαμβάνουν:

Τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ σταδιακά μέχρι το 2022

Τον διπλασιασμό σχεδόν του φορολογικού συντελεστή και την φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης

Την αύξηση στο 24% του ΦΠΑ σε αγροτοκτηνοτροφικά μέσα και εφόδια,

Την  κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου και την αύξηση του αγροτικού ρεύματος

Την περικοπή κατά 60% των επιδοτήσεων – ενισχύσεων μέχρι το 2019

Τους περιορισμούς στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή λόγω ΚΑΠ και

Τις ζημιές από την κακοκαιρία που δεν έχουν σκοπό να αποζημιώσουν οδηγούν τα αγροτικά νοικοκυριά σε απόγνωση.

Η κυβέρνηση διαφημίζει το «ζεστό» χρήμα που θα εισπράξουν οι αγρότες από τα νέα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν λέει όμως, ότι το μεγαλύτερο μέρος θα μπει στις τσέπες των βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και τραπεζιτών που έχουν επενδύσει στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Ελάχιστα θα πάρουν οι συνεταιρισμοί, οι ομάδες παραγωγών και οι «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότες που ηθελημένα ή μη βάζουν το χεράκι τους στο ξεπάστρεμα του μικρομεσαίου αγροτοκτηνοτρόφου.

Πρέπει, όμως να γνωρίζουν, ότι μετά των αφανισμό του μικρού αγρότη θα έρθει και η σειρά τους, όπου οι «κατά κύριο επάγγελμα» εκμεταλλευτές του μόχθου του αγρότη – κτηνοτρόφου και εργάτη, τα καρτέλ και οι μονοπωλιακοί όμιλοι, που μόνο το κέρδος βλέπουν μπροστά τους, θα βρουν τις υποδομές τους έτοιμες να τις υφαρπάξουν έτσι ώστε να αλωνίζουν στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου συντάσσεται συστηματικά και συνειδητά με τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε όλους τους τομείς.

Στον αγροτικό τομέα, δεν αναδεικνύει τις αιτίες και τους υπευθύνους των προβλημάτων που έχουν φθάσει τον συνδημότη μας αγρότη και κτηνοτρόφο στα όρια της φτώχειας. Δεν αντιμετωπίζει ενιαία τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων και δεν διεκδικεί λύσεις αγωνιστικά.

Οι συνεχείς επαφές του Δημάρχου με του ιθύνοντες και ομοϊδεάτες του, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία συνήθως, εκπροσώπων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών για τη λύση των προβλημάτων της περιοχής (παγετός, θεομηνίες κλπ) δεν δίνουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, απεναντίας υποθάλπουν των αγώνα των αγροτών που παλεύουν μέσω των αγροτικών συλλόγων.

Αυτές τις μέρες, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δίνει τη μάχη με το πλαίσιο αιτημάτων που εκφράζουν την μικρομεσαία αγροτιά στηριζόμενο στην συμμαχία του με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και των κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν, τους  αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, συνταξιούχους, την νεολαία. Στοχεύει όχι μόνο στην επίλυση των άμεσα ζωτικών αιτημάτων αλλά στην ανατροπή της πολιτικής που πολλαπλασιάζει τα προβλήματα του κάθε νοικοκυριού, προβάλλοντας την προοπτική μιας άλλης αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα μας, προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου παλεύει καθημερινά μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για την προώθηση των αιτημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Καλεί όλα τα λαϊκά στρώματα του Δήμου, που δέχονται ανελέητα την ίδια επίθεση από την ΕΕ και την κυβέρνηση με τα νέα Ασφαλιστικά και Φορολογικά μέτρα, να συμπαρασταθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους αγωνιζόμενους αγρότες των μπλόκων, έτσι ώστε να μπει φραγμός στην υλοποίηση της πολιτικής εξευτελισμού του εργαζόμενου, συνταξιούχου και αφανισμού του μικρού επαγγελματία αγρότη και κτηνοτρόφου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ